christenvervolging

Christenen in Syrië zien een nieuwe vlaag van geweld en vervolging onder ogen

Turkse soldaten en Syrische rebellen in het Noorden van Syrië. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Getty Images

Turkije is in de zesde week van hun gewelddadige campagne om een zogenaamde “veilige zone” in noordoost Syrië op te richten. Maar observatoria en ooggetuigen op de grond zeggen dat Turkije ambities heeft ver buiten het door oorlog verscheurde land. Sociale media posts van door Turkije gesteunde strijders en verklaringen van President Erdogan zelf, tonen dat Ankara op een gewelddadige jihadmissie blijkt te zijn. En het zijn weer de Christenen die het moeten ontgelden.

Erdogan vertelde de internationale gemeenschap dat hij een veilige zone moet creëren in noord-Syrië om daar miljoenen Syrische vluchtelingen naar te verhuizen. De premier zei ook at “Operatie Lentevrede” de Koerdische strijdkrachten zal uitroeien in de regio, strijdkrachten die hij ziet als terroristen, maar die de VS als bondgenoten zag in de strijd tegen IS.

Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) vertelde dat Erdogan heel andere taal gebruikt wanneer hij spreekt tegen de Turkse troepen en de jihadistische huurlingen van het zogenaamde Vrije Syrische Leger, die hij heeft gerekruteerd voor de strijd. In een speech op 25 oktober aan de Camlica Moskee in Istanboel, zei Erdogan: “De Heer beveelt ons om gewelddadig te zijn tegen de ongelovigen. Wie zijn die ‘wij’? Mohammeds volgelingen. Maar hij beveelt ons om barmhartig te zijn onder onszelf. We zullen barmhartig zijn onder onszelf, en we zullen gewelddadig zijn tegen de ongelovigen, zoals gebeurd is in Syrië.”

Ooggetuigen op de grond vertelden CBN News dat de door Turkije gesteunde rebellen de “ongelovigen” viseren, van wie velen Christenen zijn. Mindy Belz van WORLD Magazine zei tegen CBN News dat de soldaten van het Vrije Syrische Leger, die met Turkije geallieerd zijn, de Christelijke huizen markeren met de Arabische letter “N” om hen als Christelijk te identificeren en vervolgens hun bezittingen in beslag te nemen, net zoals IS deed enkele jaren geleden. “Eén van de Syrische vluchtelingen die ik sprak, en dit was een Moslim, kwam naar mij toe om te zeggen dat wat hij zag het viseren van Christenen was”, aldus Belz.

Critici van Erdogans invasie zeggen at hij tracht het Ottomaanse Rijk nieuw leven in te blazen en een nieuw kalifaat te stichten. “Hun open intentie is om het originele kalifaat te herstellen dat in 1924 werd opgeheven,” zei Dalton Thomas van Frontier Alliance International.

Bron: CBN


Advertentie

Categorieën:christenvervolging

9 antwoorden »

 1. De machtspotentaat die van de Armeense genocide niet horen wil, ontvangt miljoenen van Europa, zodat hij de laatste overlevenden verdrijven en zo alsnog de slachtpartij van de Jonge Turken voltooien kan. Es ist zum Kotzen.

  Hoe lang nog Heer?

  Bid en geef:
  https://www.kerkinnood.be

  • Geven aan kerkinnood? Niets meer : men heeft er de nieuwe onze vader mee betaald. Al die dure kaarten enz.

   • Tja, het is maar waar je van wakker van ligt.
    Wie weet, misschien bidden de van haard en huis verdreven Christenen – voor zover ze de terreur al overleven – ook wel de verkeerde versie. Dat zou pas echt verschrikkelijk zijn.

    https://kerkinnood.nl/dossiers/syrie

   • Inderdaad Paul. Sommige mensen moeten dringen verslagen gaan lezen van Kerk in Nood, Open Doors, Stichting de ondergrondse Kerk (Oh nee, een protestantse organisatie!…) i.p.v. ’s avonds stompzinnig achter hun TV te gaan zitten. Het overgrote deel van wat zichzelf Katholiek noemt heeft geen besef wat Christenen wereldwijd moeten lijden. Gemarteld, gefolterd, uitgehongerd, verbrand, verminkt, verkracht, en ga zomaar door. Deze stompzinnige reactie van Jeanne doet me pijn aan de ogen.

    Kerk in Nood is trouwens Internationaal operationeel met kantoren in 23 landen. En daar bidden ze nog wél het “oude” Onze Vader…

    https://kerkinnood.nl/over-ons/internationaal

 2. GELUKKIG WETEN WIJ NEDERLANDERS WEL ‘BETER’!

  En masssale steun voor Erdogan van de honderduizenden Turkse moslims in Nederland!
  Geeft ‘niet’ want Nederland is ‘divers’ en Islam is ‘religion of peace’!
  Wij Nederlanders weten wel beter! Toch?

 3. |
  ja … HET allergrootste probleem van de christenen in het midden oosten, is nog niet`zozeer wat ‘r heden gebeurt, doch wat er STRAKS, gaat gebeuren — dwz : de reeds voorzegde GROOTE JIHAAD, welk het midden oosten, compleet zal gaan veranderen (zogezegd) in : een open graf !?
  |
  schijnbaar om die rede, wil God : blijkbaar, dat de christenen weg! gaan uit het midden oosten, ipv ‘r blijven ? — maar de enig juiste oplossing echter, is dat de christenen daar, van`uit de bijbel gaan denken plus leven, plus gaan leren luisteren naar de stem van God !? — er zijn voorbeelden van gelovigen die dat serieus deden, ja met verbluffend resultaat …

 4. aan rozenkrans (die we dagelijks bidden) Jaren hebben we aan kerkinnood gestort, maar niet om daar onnodige gebeden dewelke O.L.Heer zelf heeft gegeven te veranderen. Als je mij stompzinnig noemt volg jiji dan maar al de veranderingen die in de kerk gebeuren en die gefinancieerd worden door kerkinnood je zult er echt heilig mee worden.

  • |
   NB > een mooi voorbeeld van : luisteren naar de stem van God, was bij het Bloedbad van D’armour dat plaatsvond op 20 januari 1976, gedurend de Libanese Burgeroorlog — de priester van de locale kerk, riep de bewoners bijeen, en vertelde hun dat God ‘m had gewaarschuwd — dwz : zij moesten allen nog in die nacht er`voor vluchten via ’n ezelpad, naar de kust — velen gehoorzaamden, anderen bleven (en zouden sterven) — waarom echter, die laffe internationale pers toen, voor het eerst repte over deze moord`partij van de palestijnen tegen de christenen ? — simpel … A : d’armour betekent “”verwoesting””, en B : de overlevenden konden (nog) praten !! — later konden zij terugkeren, en hun dorp werd ’n toeristische attractie …

 5. Wel Jeanne, ik heb je nooit stompzinnig genoemd. je reactie is dat daarentegen wel degelijk. Ikzelf ben ook geen fan van het nieuwe Onze Vader. Ik ben zelfs indertijd nog de hort op geweest om handtekeningen te verzamelen voor de petitie van Magda De Ley, tegen het vernieuwde Onze Vader. Zonder veel resultaat trouwens. Echter, een complete organisatie zoals Kerk in Nood compleet met de grond gelijk maken omdat ze indertijd kaartjes verkochten met het nieuwe Onze Vader, slaat echt nergens op. Kerk in Nood staat hier in België onder supervisie van het bisdom. Ze kunnen dan ook niet anders dan zich schikken naar hun superieuren.

  Uw reactie is even kortzichtig als al die Katholieken die niet meer naar de mis gaan “omdat de kerk vol pedofielen zit”. Ook zij gooien het kind met het badwater weg. Zijn er pedofiele priesters geweest? Zeer zeker. Is de Kerk daar altijd goed mee omgegaan? Absoluut niet. Gaan we daarom de complete kerk als instituut veroordelen, inclusief ons Katholiekeg geloof en al die priesters die het wél goed doen? Een heel aantal Katholieken doen dat inderdaad. Welnu dit is exact dezelfde “stompzinnige” reactie als die U maakt met Kerk in Nood.

  Ikzelf ben volbloed Katholiek. Toch stort ik maandelijks voor Open Doors, Stichting de Ondergrondse Kerk en Hulp aan de verdrukte Christenen. Als ik uw gedachtengang volg, zou ik dat ook niet mogen doen, want zij zijn allemaal protestants van oorsprong, en zij doen vanuit mijn Katholiek standpunt heel wat meer fout dan een fout Onze Vader. Toch zijn en blijven het Christenbroeders van ons. Zij maken “op het veld” ook geen onderscheid tussen verschillende nominaties van Christenen. Zij bieden zowel geestelijke, religieuze als puur financiële en materiële hulp aan vervolgde Christenen. Christenen die vele malen sterker en dapperder zijn dan wij, westerse Salon-Katholieken. Zij zitten in dezelfde martelkamers en vochtige stinkende kelders als hun Katholieke en Orthodoxe broeders. Zij voelen niet de noodzaak mekaar aan te vallen om andere opvattingen over sacramenten en dergelijke. Zij steunen mekaar, als volgelingen van Christus…
  En omdat de Belgische tak van kerk in Nood volgens U zou meegewerkt hebben aan het nieuwe Onze Vader zouden we deze prachtige organisatie moeten laten vallen? Is dat UW idee van “Heiliging”? Gemartelde Christenbroeders aan hun lot over laten omdat je het niet eens bent met iets binnen de organisatie die hen een helpende hand biedt? Dikwijls de enige helpende hand die ze krijgen?

  En dan voelt U zich aangevallen dat ik zulke reactie stompzinnig noem? Ik denk dat ik me nog heel voorzichtig uitdruk…

  Kent U het verhaal van de Containergevangenissen in Eritrea? Waar vrouwen dagelijks verkracht worden? Waar diezelfde vrouwen, als ze zwanger geraken, zodanig toegetakeld worden, dat ze hun baby verliezen, en ze het meestal ook zelf niet overleven? Vrouwen die zodanig worden toegetakeld dat hun baarmoeder er samen met hun ingewanden uitkomt? Nadien alleen achtergelaten in de brandende zon, om daar verder dood te bloeden???…

  Dit is maar één voorbeeld…

  En dit soort vrouwen laat U in de steek door uw steun aan een organisatie als Kerk In Nood stop te zetten omdat U het niet eens bent met hun politiek i.v.m. het nieuwe Onze Vader…

  Ik hoop dat ge voorbereid zijt als ge dit ooit moet gaan uitleggen voor onze Lieve Heer….