Het Vaticaan noemt het in de Tiber gooien van de Pachamama-idolen “diefstal”

In de vroege ochtend van 21 oktober hebben enkele anonieme Katholieken in Rome enkele Pachamama-beelden uit de Santa Maria in Traspontinakerk in Rome meegenomen en in de Tiber gegooid. Het Vaticaan heeft nu gereageerd op dit gebeuren, en noemt het “diefstal”. Uiteraard werden niet alle beelden in de Tiber gegooid – deze in de Synodehal bijvoorbeeld, staan er nog steeds.

In de persconferentie van 21 oktober klaagde Paolo Ruffini, de Prefect van de Dicasterie voor Communicaties, erover dat de idolen uit de kerk verwijderd en in het water gegooid werden. “Dit is een gebaar, in mijn opinie, tegen de geest van dialoog die ons altijd zou moeten inspireren.” Ruffini beweerde dat ze herhaalde keren gezegd hebben dat de idolen “leven, vruchtbaarheid en moeder aarde” voorstelden, de Andesgodin Pachamama dus, en in geen geval de ‘Maagd Maria’. Hij besloot: “Ik weet niet anders wat te zeggen behalve dat dit een diefstal was, en misschien dat dit voor zich spreekt.”

Bravo aan de katholieken die zich hebben verzet tegen deze heiligschennis – maar daarmee is deze Amazonesynode uiteraard niet ongedaan gemaakt.

Bron: Gloria