Ketterse synode

Het Vaticaan noemt het in de Tiber gooien van de Pachamama-idolen “diefstal”

In de vroege ochtend van 21 oktober hebben enkele anonieme Katholieken in Rome enkele Pachamama-beelden uit de Santa Maria in Traspontinakerk in Rome meegenomen en in de Tiber gegooid. Het Vaticaan heeft nu gereageerd op dit gebeuren, en noemt het “diefstal”. Uiteraard werden niet alle beelden in de Tiber gegooid – deze in de Synodehal bijvoorbeeld, staan er nog steeds.

In de persconferentie van 21 oktober klaagde Paolo Ruffini, de Prefect van de Dicasterie voor Communicaties, erover dat de idolen uit de kerk verwijderd en in het water gegooid werden. “Dit is een gebaar, in mijn opinie, tegen de geest van dialoog die ons altijd zou moeten inspireren.” Ruffini beweerde dat ze herhaalde keren gezegd hebben dat de idolen “leven, vruchtbaarheid en moeder aarde” voorstelden, de Andesgodin Pachamama dus, en in geen geval de ‘Maagd Maria’. Hij besloot: “Ik weet niet anders wat te zeggen behalve dat dit een diefstal was, en misschien dat dit voor zich spreekt.”

Bravo aan de katholieken die zich hebben verzet tegen deze heiligschennis – maar daarmee is deze Amazonesynode uiteraard niet ongedaan gemaakt.

Bron: Gloria

Categorieën:Ketterse synode

1. Na alle ontwijkend geneuzel is het hoge woord is er dan toch uit: moeder aarde. Er was een heuse zwempartij voor nodig om dat van het feestcomité te vernemen.
    Mocht Bonifatius nog geleefd hebben, hij zou met een ronkende motorzaag de synodezaal binnengestormd zijn om de nog resterende Pachamama’s voor Franciscus’ ogen in mootjes te zagen.

• Hopelijk blijft het dan niet bij deze ene heldendaad & wordt Bonifacius’ actie alsnog overgedaan !

• Heel zeker ! Hopelijk wordt de politie nu niet ingeschakeld… En nu nog de beelden uit de Synodehal…

2. Er is een duidelijk verschil tussen dialoog en evangelisatie. Sommige kerkelijke autoriteiten roepen op tot een eeuwige dialoog zonder evangelisatie om de moeilijke kant van hun opdracht in de huidige tijd te kunnen verwaarlozen. Dit mondt op termijn alleen maar uit in een duivels syncretisme. Men biedt het gewone volk net genoeg religieus gezwans in een christelijk kleedje, zodat niemand nog op zoek gaat naar de inhoud van zijn katholiek geloof en het op een moedige en strijdbare manier wil voorleven. Het wordt tijd dat leken hun priesters en bisschoppen wakkerschudden: “Doe jullie werk! Evangeliseer! Onderwijs opnieuw het katholieke geloof in zijn zuivere vorm! Anders gedragen jullie zich als lafaards. Jullie denken de kerk van Christus op te bouwen maar breken ze alleen maar af. Begin maar met zelf het katholieke geloof te bestuderen en bidt ondertussen voor inzicht en zelfkritiek!”

3. Wanneer gaan jullie eens iets positief meedelen uit het vaticaan. leer de geschiedenis van de volken uit het Andeesgebergte vooralleer ze werden overvallen en vermoord om het goud dat er voorradig was.
    Kom terug op aarde de blik gericht naar God.
    ik ben een diepgelovig mens die positief denk en luistert naar de taal van iedereen. ik ga in discussie met getuigen van Jehova, protestanten, atheïsten en logemannen. ik durf en ik doe dat om het ware woord naar voren te brengen van persoon tot persoon en doe aan geen afbraakpolitiek.
    ik ben meer dan goed op de hoogte van de geschiedenis van het pausdom door de eeuwen heen, lees dat en je zal me begrijpen.
    ik zou jullie een meer dan omstandige uiteenzetting kunnen geven omtrent het hele gebeuren, maar dan zou ik daardoor tijd verliezen om te bidden om bekeringen en tot de Heilige Geest

4. De volken uit de Andes waren alles behalve lieverdjes, denk maar aan de dagelijkse mensenoffers ! Ook de ondergang van deze volken lijken mij goddelijk geïnspireerd en stond in de sterren geschreven als gevolg van hun vreselijke afgoderij wat niet het gedrag goedkeurt van conquistadores die dan wel over De schreef gingen. Maar de uitspraak volkeren van de Andes die overvallen en vermoord werden is geweldig kort door de bocht en getuigd van onwetendheid of opzettelijke nestvervuiling.

5. Vaticaan en meeste RKCn verdedigen niets meer.
    Alles is ‘goed’, behalve twintig eeuwen RK-doctrine.
    Iedereen is ‘aardig’, behalve RKCn.
    Alle geloven zijn ‘mooi’, behalve het RK-geloof.
    Alle geloven zijn ‘gelijkwaardig’, muv het RK-geloof dat ‘achterhaald’ is.

BID DAGELIJKS DE MACHTIGE ROZENKRANS EN DRAAG HET
    BRUIN SCAPULIER VAN OLM!