Kritiek op Bergoglio

Hoofdredacteur van Catholic Herald neemt ontslag vanwege zijn kritiek op Amazonesynode

Damian Thompson in ‘World Over’, een programma van EWTN.

De hoofdredacteur van het Britse Catholic Herald, Damian Thompson, heeft ontslag genomen, vanwege zijn onenigheid met de rest van de redactie en het bestuur, omdat hij ernstige kritiek had op de Amazonesynode en meer en meer Bergoglio in vraag begon te stellen.

Thompson had zich kritisch geuit over de Amazonesynode in de show ‘World Over’ van Raymond Arroyo op EWTN vorige week. Daar zei hij dat de wouden van de Amazone door het werkdocument als een speciale bron van Goddelijke openbaring wordt gezien. Vervolgens noemde hij het werkdocument van de Amazonesynode “vuilnis”, en zei hij:

Het synodedocument leest zoals een PC Disneyproductie, zoals Avatar, geschreven door een tachtigjarige Europese socialist: “Vertel ons, o wijzen, wat de geesten van het woud ons vertellen!” Om het Amazonewoud te gebruiken als een laboratorium voor religieuze experimentatie is bedelaarsgeloof. Mijn persoonlijke boodschap over de synode: Annuleer het. Nu.

Sinds hij zijn ontslag nam, neemt hij geen blad meer voor de mond en spuit hij op Twitter zijn bedenkingen en kritiek over Bergoglio, zodat iedereen het kan lezen. Ook liet hij weten dat hij nu aan de slag kan bij The Spectator, een ander katholiek blad, waar hij direct na zijn ontslag bij Catholic Herald welkom was.

Thompson schreef:

De nieuwe eigenaars van de Catholic Herald en ik zijn niet akkoord over de toekomstige koers van het bedrijf (voor mijn standpunt, zie de Raymond Arroyo show van vorige week). Daarom verhuis ik naar de Spectator, waar ik vrij zal zijn om jullie te vertellen wat ik echt denk :).

Hij benadrukte later dat zijn ontslag geheel vrijwillig was. Diezelfde dag nog tweette hij korte tijd later:

Mijn eerste tweet als een vrij mens. Het is nu duidelijk dat paus Franciscus diep betrokken is in vreselijke schandalen. Mijn bezorgdheid is niet theologisch: het is het spektakel van een corrupte paus, iets wat ik nooit had verwacht mee te maken in mijn leven.

Dan nog op diezelfde dag:

De lijst van de verdachte seksuele misbruikers en hun medeplichtigen die Franciscus heeft beschermd of gepromoot groeit met de dag. In Brittannië zou hij een ondervraging door de politie onder ogen zien.

Op 5 juli schreef hij:

Franciscus begon zijn pontificaat belovend: Ik had graag zijn nadruk op de duidelijke boodschap van het Evangelie. Ik dacht even dat hij de paus was die we nodig hadden. Maar dan kwam een meer zorgwekkend beeld naar boven: van een manipulatieve en leugenachtige puntenmaker die zich overgeeft aan razernij en wraak.

En:

Franciscus is geen schurk uit een strip. Hij heeft enkele instincten van een hervormer. Maar deze zijn geheel verstoord door zijn vastberadenheid om zijn bondgenoten te beschermen, hoe gemeen ze ook zijn, en om brutale straffen toe te dienen aan diegenen die zijn pad kruisen.

En het gaat zo verder. Op 6 juli schreef hij dan:

Aan de andere kant heeft Franciscus een formidabele persoonlijkheid. Hij heeft een charisma dat hij gebruikt om de media af te leiden van zijn eigen extreem storend gedrag. Ik heb hem van nabij gezien. Hij is intimiderend, charmant en wraakgierig.

En op 8 juli:

Benedictus’ ineffectieve sancties wijzen op zijn zwakheid als paus. Franciscus’ omarming van McCarrick (de latere sanctionering werd hem opgedwongen door de hetze in de media) wijzen op iets meer alarmerend: een bereidheid om misbruikers onderdak te geven die nuttig zijn voor hem.

Categorieën:Kritiek op Bergoglio

Getagd als:

7 antwoorden »

 1. Als men al geen kritiek meer mag uiten, waar blijft de vrije meningsuiting dan? mag een mens zijn mening niet meer ventileren of moeten we zwijgen over de blunders van deze paus?

  • Eh, is niet eens vrije meningstuiging. Is simpelweg wijzen op onze onveranderlijke RK-leer.
   Voort is B apostaat. Dus geen paus. Zelfs niet langer rkc (RK-christen).

 2. En nog steeds lopen talloze gelovigen erin. Het wordt nu wel duidelijk welk persoontje Bergoglio nu wel is. Waar is de tijd van JP II ?

 3. Martelaar en held voor onze ECHTE Heilige RK Kerk!
  Waren daar maar meer van. Helaas.

 4. @ Antwoordt op Thompson… ,

  Moeten journalist nog objectief zijn.
  Ja als gij wens te werken voor deze verdorven elite zult ge wel moeten buigen.
  waarom omdat allen zei het beest van verderf aanbidden en wij de seuten in hun ogen zijn, zei denken het bij het rechte eind te hebben.
  Wij noemen dat globalisten/groen links, waar Donald Trump niets moet van hebben.
  Er was mij iemand in het verleden, die ik een heel wijs maar ook nederig persoon vind.
  ” Die zei mij, broeder binnen twee jaar word Donald Trump tot president verkozen, met de goedkeuring van de Heilige Hemel.” Dit zal ik nooit vergeten, er zijn nog hele lieve nederige personen onder ons.
  Het zijn deze mensen die abortus terug schroeven en de nationale staten/ de Soevereiniteit van de landen/ burger, tegen beter weten blijven ondersteunen.
  Dat zijn onze vrienden die door de Geest worden ondersteunt, zoals vele van onze broeders en zuster ook het vuur van de Heilige Geest hebben mogen proeven.

  • Goed gezegd! Op paar uitzonderinge na, is de wereld, door eigen toedoen, ten prooi gevallen aan diabolische desorientatie. Wordt nog veel erger! Tijd Antichrist staat voor de deur. Jaren? Misschien zelfs binnen maanden neemt de AC ‘zijn’ plek in bij de EU en begint de verschrikking der verschrikkingen.
   Brrrrrrrrrrrrrrrrrr.

   Bid dagelijks de heilige Rozenkrans voor sterkte en draag het Bruin Scapulier van OLM. Voor bescherming. Oh, nee. Daar hebben de meeste ‘rkcn’ geen zin in. Brrrrrrrrrrrrr.