Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini wijdt zichzelf en land toe aan het Onbevlekt Hart van Maria – krijgt kritiek van bisschoppen

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini – die Bergoglio heeft geweigerd te ontmoeten – heeft onlangs, tijdens een partijbijeenkomst zichzelf, zijn land en haar burgers toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria, en hij riep tevens de bescherming af van de patroonheiligen van Europa: De H. Benedictus, de H. Birgitta van Zweden, de H. Catherina van Siena, de HH. Cyrillus en Methodius en de H. Theresa van het Kruis. Vanuit het Vaticaan reageerde men eerder verbolgen. 

Tijdens een politieke bijeenkomst die door tienduizenden werd bijgewoond in de Piazza del Duomo in Milaan – naar aanleiding van de Europese verkiezingen –  riep Salvini de bescherming af van de zes patroonheiligen van Europa. Salvini kuste toen zijn rozenkrans, terwijl hij opkeek naar het beeld van Onze Lieve Vrouw bovenop de 14de-eeuwse kathedraal van Milaan, en zei: “Ik wijd Italië, mijn leven, en jullie leven toe aan het Onbevlekt Hart van Maria, van wie ik zeker ben dat het ons tot de overwinning zal brengen.”

Toen Salvini ook ‘paus Franciscus’ ter sprake bracht, werd dit beantwoordt met boe-geroep. Minister Salvini stak het eerder al niet onder stoelen of banken dat hij geen hoge dunk heeft van Bergoglio, en dat voor hem Benedictus XVI nog steeds de paus is.

Zijn daad werd resoluut afgekeurd door tal van hoogwaardigheidsbekleders in het Vaticaan. Zijn toewijding werd o.a. afgekeurd door Staatssecretaris Kardinaal Parolin en de Jezuïet Antonio Spadaro, vertrouweling van Bergoglio en redacteur van La Civlità Cattolica. Spadaro zei ondermeer dat de Christenen “woedend zouden moeten zijn”, en Parolin zei dat God inroepen voor zichzelf “gevaarlijk” is. Bisschop Mogavero, hoofd van de juridische zaken van de Italiaanse bisschoppenconferentie, zei dat Salvini “zich niet langer katholiek kan noemen.”

Op ANSA forum reageerde Salvini vervolgens: “Ik hoor dat ik onmenselijk wordt genoemd omdat ik rondloop met een kruisbeeld in mijn zak. Mag ik Maria om hulp vragen, of zal er iemand beledigd worden?” Hij gaf toe dat hij een zondaar is, maar dat dit hem niet belet om met een rozenkrans rond te lopen. “Ik ben de laatste onder de goede christenen, maar ik ben trots om altijd een rozenkrans in mijn zak te hebben.”

Over migratie en de Catechismus zei Salvini ook nog dat het verwelkomen van migranten een plicht is “binnen de limieten van het mogelijke, volgens de Catechismus van de Katholieke Kerk,” en “dat we het mogelijke nu overschreden hebben.”

Bron: LifeSiteNews