Katholieke traditie

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini wijdt zichzelf en land toe aan het Onbevlekt Hart van Maria – krijgt kritiek van bisschoppen

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini – die Bergoglio heeft geweigerd te ontmoeten – heeft onlangs, tijdens een partijbijeenkomst zichzelf, zijn land en haar burgers toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria, en hij riep tevens de bescherming af van de patroonheiligen van Europa: De H. Benedictus, de H. Birgitta van Zweden, de H. Catherina van Siena, de HH. Cyrillus en Methodius en de H. Theresa van het Kruis. Vanuit het Vaticaan reageerde men eerder verbolgen. 

Tijdens een politieke bijeenkomst die door tienduizenden werd bijgewoond in de Piazza del Duomo in Milaan – naar aanleiding van de Europese verkiezingen –  riep Salvini de bescherming af van de zes patroonheiligen van Europa. Salvini kuste toen zijn rozenkrans, terwijl hij opkeek naar het beeld van Onze Lieve Vrouw bovenop de 14de-eeuwse kathedraal van Milaan, en zei: “Ik wijd Italië, mijn leven, en jullie leven toe aan het Onbevlekt Hart van Maria, van wie ik zeker ben dat het ons tot de overwinning zal brengen.”

Toen Salvini ook ‘paus Franciscus’ ter sprake bracht, werd dit beantwoordt met boe-geroep. Minister Salvini stak het eerder al niet onder stoelen of banken dat hij geen hoge dunk heeft van Bergoglio, en dat voor hem Benedictus XVI nog steeds de paus is.

Zijn daad werd resoluut afgekeurd door tal van hoogwaardigheidsbekleders in het Vaticaan. Zijn toewijding werd o.a. afgekeurd door Staatssecretaris Kardinaal Parolin en de Jezuïet Antonio Spadaro, vertrouweling van Bergoglio en redacteur van La Civlità Cattolica. Spadaro zei ondermeer dat de Christenen “woedend zouden moeten zijn”, en Parolin zei dat God inroepen voor zichzelf “gevaarlijk” is. Bisschop Mogavero, hoofd van de juridische zaken van de Italiaanse bisschoppenconferentie, zei dat Salvini “zich niet langer katholiek kan noemen.”

Op ANSA forum reageerde Salvini vervolgens: “Ik hoor dat ik onmenselijk wordt genoemd omdat ik rondloop met een kruisbeeld in mijn zak. Mag ik Maria om hulp vragen, of zal er iemand beledigd worden?” Hij gaf toe dat hij een zondaar is, maar dat dit hem niet belet om met een rozenkrans rond te lopen. “Ik ben de laatste onder de goede christenen, maar ik ben trots om altijd een rozenkrans in mijn zak te hebben.”

Over migratie en de Catechismus zei Salvini ook nog dat het verwelkomen van migranten een plicht is “binnen de limieten van het mogelijke, volgens de Catechismus van de Katholieke Kerk,” en “dat we het mogelijke nu overschreden hebben.”

Bron: LifeSiteNews

Categorieën:Katholieke traditie

10 antwoorden »

 1. Wauw. Hadden wij maar zulke politici. Wat een fantastische reactie van Salvini. En wat een genante reactie van de bisschoppen.

 2. Het is de omgekeerde wereld : de leken doen iets wat de “paus” zou moeten doen. Maar ja, het Vaticaan is helaas verrot dus daar hoef je niets van te verwachten.En dan komt het Vaticaan nog met kritiek ! Ik moet denken aan MDM: alles wat goed is wordt slecht genoemd en wat slecht is goed genoemd. Heel dapper van Salvini. Leuke shirts trouwens. Zijn die hier ook te koop ?

 3. |
  ja, dit is wat de moederkerk nu behoeft : voorbeeld`figuren, welke juist in het openbaar, de allergrootste TOEWIJDING vertonen — met name de jeugd, laat zich hierdoor inspireren …

 4. Proficiat nog maar eens een leek die de puntjes durft op de i te zetten, terwijl (paus) Franciscus dit weer eens weigerde en de andere kant opziet.
  ( Kom uit RESTKERK-REDACTIE en overgenomen.)
  “Parolin zei dat God inroepen voor zichzelf” “gevaarlijk” is, Ik zou niet Gods naam weten waarom gevaarlijk zou zijn.
  Hoeveel keren hebben onze voorouder, gelijk Abraham – Jacob –Noa op onze Heer geroepen hebben hen te helpen. Wat is daar mis mee? Salvini doet het trouwen voor zijn volk, wat heel mooi en moedig is van hem

  ( Kom uit RESTKERK-REDACTIE en overgenomen.)
  Bisschop Mogavero, hoofd van de juridische zaken van de Italiaanse bisschoppenconferentie, zei dat Salvini “zich niet langer katholiek kan noemen.”
  Zijn de rollen hier niet omgedraaid, de Salvini “zich niet langer katholiek kan noemen.” Dat lijk mij logischer gezien ze hun God verloochenen, ben zelf van oordeel dat de personen die de kaart Bergoglio trekken en verdedigen, niet langer als goede Katholieken kunnen/ mogen beschouwen en noemen.
  Laat ons voor hun zielen bidden aub.

  ( Kom uit RESTKERK-REDACTIE en overgenomen.)
  Over migratie en de Catechismus zei Salvini ook nog dat het verwelkomen van migranten een plicht is “binnen de limieten van het mogelijke, volgens de Catechismus van de Katholieke Kerk,” en “dat we het mogelijke nu overschreden hebben.”
  Staat er in de Catechismus van de Katholieke Kerk, dat wij onze waarden en cultuur en geloof in onze Geliefde GOD moeten verloochen door een Afgod Allah/Baël/Satan.
  Het is ongezien dat een persoon die zich paus durft te noemen, de voet van moslims gaat kussen en voor hoogwaardigheidsbekleders moslim op zijn knieën gaat en voorover buigt.
  Is dat geen daad van onderwerping? ( Ik dacht van wel.)
  Hoe kan deze man zich nog vertegenwoordiger vinden van de Katholieke Kerk en vooral nog beweren, dat de rechtmatige Vicaris is van onze Geliefde GOD.
  Waar zijn die kerkherder die ons de les wil spellen, maar niet een het woord GODS willen verkondigen. Is dat niet hen verdomde plicht, de Liefde de Barmhartigheid en de Vergeving te verkondigen aan de moslims van de Enige Levende Ware Drie Ene GOD

  Naar klimaatbeleid is emissie zones een verdoken belasting, die de klimaatsverandering zo moeten omkeren. Dit is pure onzin van de politiek, er is in de eeuwen al altijd klimaatverandering geweest en zal er ook altijd zijn.
  De mens is nog voor geen 5% verantwoordelijk voor de Co2.
  Meer wij zullen meer Co2 nodig hebben in de toekomst volgens de echte wetenschappers, volgens hen komen wij in een kleine ijstijd terecht waar de zomers warmers zullen zijn en de winter kouder zullen worden.
  Deze zal nu stilaan ingaan, het is dan goed om in de grond grote plastieken vatten te steken waar 1000 liter regenwater in kan.
  Zo hebben we in de zomer toch water. ( met de nodige filters kun ge er ook van drinken)
  Vergeet ook niet voedsel zoals rijst, noedels en dergelijke op te slaan, want er zal zeker voedselschaarste komen. Gezien na al die mislukte oogsten.
  Blikvoeding blijf zeer lang goed, zeker als op olie is ( tot 10 tale jaren) Heb zelf voor de test een blikje Cornetbief getest waar de datum al meer dan 3 jaar was van overschreden en nog perfect eetbaar.

  Laat u vooral niet bang maken, maar wees een voorbereid mijn broeder en zusters, neem genoeg in huis. Voornamelijk in blik

 5. Ik had u de morgen een reactie gegeven, doch deze was in geen geval haat dragend.
  Ja ik had passages van u overgenomen met bronvermelding.
  Zou niet weten wat er mis aan is, graag had ik u om enige reactie op mijn mail.
  De reden dat u dit niet wenst te publiceren.

  • Uw reactie was door de lengte ervan bij de spam terecht gekomen. Wij hebben het opgelost. Mvg.

 6. Dank u wel, ik zal er op letten, lieve groeten voor harde vrijwillige werkers

 7. Ik zie dat onze minister van binnenlandse zaken D66-er Kajsa Ollongren nog niet zo 1-2-3 doen maar ik kan mij natuurlijk vergissen 😉