Braziliaanse president laat Brazilië toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria

‘Op het einde zal mijn Onbevlekt Hart zegevieren’

O.L.Vrouw van Fatima

In navolging van zijn Peruviaanse ambtgenoot in 2016, heeft President Bolsonaro zijn land laten toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Dit omdat de Braziliaanse bisschoppen daartoe niet waren bereid. En het Vaticaan heeft dezer dagen andere zorgen: broederschap, klimaatverandering, recht op ongelimiteerde migratie, en de vorming van een soort wereldregering.

Bergoglio had liever verder de linkse Werkerspartij aan de macht gezien in Brazilië, maar omdat de partij geplaagd werd door corruptieschandalen is dat er niet van gekomen. Vorig jaar betoonde Bergoglio nog zijn steun aan de wegens corruptie gevangen gezette ex-president Luiz Lula da Silva, lid van de Werkerspartij en pro-abortus en pro-LHBT. Hij vergeleek toen de toestand van de corrupte da Silva met die van de gevangen Jezus Christus. LifeSiteNews bracht eerder al verslag uit over het politieke discours van Lula da Silva. Hij steunde sterk de zaak van homoseksuelen en aborteurs in Brazilië. In zijn laatste jaar als president, vaardigde hij een wetgevend initiatief uit dat abortus als “mensenrecht” zou moeten verzekeren, en drong hij socialistische en homoseksuele ideologieën op in scholen en de media. Hij wilde ook alle kruisbeelden verbannen uit alle officiële overheidsgebouwen. Lula da Silva spendeerde miljoenen voor de pro-homoseksuele zaak, en hij introduceerde zelfs pro-homoseksueel educatief materiaal voor kinderen vanaf 7 jaar.

Maar in plaats van Luiz Lula da Silva kwam de katholieke Jair Bolsonaro, van de rechtsgezinde Sociale Liberale Partij aan de macht. Hij is een sterkte tegenstander van homohuwelijk en homoseksualiteit, abortus, liberalisering van drugs en secularisering. Zijn coalitie bestaat uit verschillende Christelijke Partijen, waarvan sommige evangelisch. De morgen van de toewijding tweette Bolsonaro: “‘En je zult de Waarheid kennen, en de Waarheid zal je vrij maken.’ Joh. 8:32. Deze boodschap gaat altijd vooraf aan onze missie. Goede morgen iedereen!”

Op 21 mei liet president Bolsonaro zijn land toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. De toewijdingsceremonie werd in het bijzijn van president Bolsonaro voorgegaan door Don Fernando Areas Rifan, de Apostolische Administrator van de Apostolische Administratie van St. Jean Maria Vianney, en is ’s werelds enige de facto bisdom in de traditionele ritus. De toewijding vond plaats in het Presidentieel Paleis. De president gaf de akte van de toewijding het kenmerk van de hoogste staatsautoriteit door zijn handtekening eronder te zetten. De toewijding is, jammer genoeg geen daad van de Braziliaanse bisschoppenconferentie, maar een initiatief van de Katholieke leken, waaronder de Mariale Congregatie.

De houding van de Braziliaanse bisschoppenconferentie, die reeds lange tijd geïnfecteerd is door de bevrijdingstheologie, gedroeg zich koud tegenover het staatshoofd. Ze reppen met geen woord over de Toewijding aan Maria. Zo ook blijft het Vaticaan in alle talen zwijgen.

Bron: Eponymousflower