Ketterse synode

Amazonesynode in oktober: afschaffing celibaat en introductie van nieuw soort hostie ligt op tafel

Over een 7-tal maanden wordt er weer een synode gehouden: dit keer de veelbesproken Amazonesynode, met als officiële titel: “Amazone: Nieuwe Wegen voor de Kerk en voor een Integrale Ecologie.” Er zijn in de Amazone enkele problemen, zoals een tekort aan priesters. Bergoglio wil daar met deze synode een antwoord op bieden. 

De Braziliaanse Jezuïet en theoloog Francisco Taborda vertelde in een interview aan CruxNow dat de ‘Amazonesynode’ van de bisschoppen “zal spreken over het wijden van gehuwde mannen tot het priesterschap.” Hij zei dat er een nijpend tekort is aan priesters en dat “getrouwde priesters” de oplossing zijn.

Vervolgens suggereerde hij dat de Synode misschien ook zal overwegen om de substantie van de Hostie te wijzigen, en in plaats van tarwe een Zuid-Amerikaanse plant, de yuca, of maniok, te gebruiken. Het argument is dat het brood aldaar doorgaans van maniok wordt gemaakt, en dat in het regenseizoen de hosties ten gevolge van de hoge luchtvochtigheid veranderen in een soort pasta. Uiteraard kan dat enkel maar het geval zijn indien deze niet afgesloten en op een droge plaats bewaard worden. Maar hosties van maniokmeel zou dus de oplossing zijn.

Kardinaal Burke en Bisschop Schneider lieten al ontvallen dat het celebreren van de H. Eucharistie met andere hosties zou neerkomen op het uitvinden van een ‘nieuwe religie.’ Want het is een ‘goddelijke overlevering’ dat de hostie van zuivere tarwe moet zijn gemaakt.

Bronnen: LifeSite, Gloria

Categorieën:Ketterse synode

7 antwoorden »

  1. Het afschaffen van het celibaat is geen oplossing voor de vele problemen in de kerk , het protestantisme laat juist zien dat getrouwde bedienaars juist met dezelfde problemen kampen, dus het lost niets op. als dit de nieuwe wegen zijn die de kerk willen bewandelen dan moeten ze Jezus waarschuwing zeer goed lezen: mijn woorden hebben eeuwige waarden!!

  2. Het wordt steeds gekker! Omdat de gewone man het ABC van zijn geloof niet meer kent laat hij zich alles welgevallen. De priesters die weten het wel maar kiezen voor het comfortabele leven. Ze zijn niet strijdbaar en schuwen het martelaarschap. Tussen twee haakjes: martelaarschap is van een woord afgeleid dat getuigenis geven betekent.

  3. Alles staat in het boek der waarheid…dat deze duivelse plannen er zijn en dat het ook gaat gebeuren….langzaam en voorzichtig met een natuurlijk…de juiste uitleg! De hostie heeft dan niet meer de waarde van lichaam en bloed van Jezus Christus….het vaticaan is niet meer de leer van Christus en God de vader …maar van de duivel en wanneer de dit dus volgt volg je God niet meer….be strong!! Missen gaan in het geheim moeten gebeuren….welke goede priester durft het aan.???

  4. Mensen die maniok eten scheiden zweet af dat verschrikkelijk onaangenaam ruikt. Het is een afschuwelijk penetrante geur die lang blijft hangen. Moet er niet aan denken dat daar hosties van gemaakt worden. Het is ook een gewas dat ondergronds groeit. Twee redenen om het niet te doen.