Amazonesynode in oktober: afschaffing celibaat en introductie van nieuw soort hostie ligt op tafel

Over een 7-tal maanden wordt er weer een synode gehouden: dit keer de veelbesproken Amazonesynode, met als officiële titel: “Amazone: Nieuwe Wegen voor de Kerk en voor een Integrale Ecologie.” Er zijn in de Amazone enkele problemen, zoals een tekort aan priesters. Bergoglio wil daar met deze synode een antwoord op bieden. 

De Braziliaanse Jezuïet en theoloog Francisco Taborda vertelde in een interview aan CruxNow dat de ‘Amazonesynode’ van de bisschoppen “zal spreken over het wijden van gehuwde mannen tot het priesterschap.” Hij zei dat er een nijpend tekort is aan priesters en dat “getrouwde priesters” de oplossing zijn.

Vervolgens suggereerde hij dat de Synode misschien ook zal overwegen om de substantie van de Hostie te wijzigen, en in plaats van tarwe een Zuid-Amerikaanse plant, de yuca, of maniok, te gebruiken. Het argument is dat het brood aldaar doorgaans van maniok wordt gemaakt, en dat in het regenseizoen de hosties ten gevolge van de hoge luchtvochtigheid veranderen in een soort pasta. Uiteraard kan dat enkel maar het geval zijn indien deze niet afgesloten en op een droge plaats bewaard worden. Maar hosties van maniokmeel zou dus de oplossing zijn.

Kardinaal Burke en Bisschop Schneider lieten al ontvallen dat het celebreren van de H. Eucharistie met andere hosties zou neerkomen op het uitvinden van een ‘nieuwe religie.’ Want het is een ‘goddelijke overlevering’ dat de hostie van zuivere tarwe moet zijn gemaakt.

Bronnen: LifeSite, Gloria