Overwinning op het kwaad

Kardinaal Brandmüller moedigt katholieke journalisten aan om te blijven de schandalen bloot te leggen

Kardinaal Brandmüller gaf onlangs een interview met Edwart Pentin van het National Catholic Register. Daarin haalde hij hard uit naar de afgelopen misbruiktop in het Vaticaan, en moedigde hij journalisten aan om te blijven de schandalen bloot te leggen, zelfs indien er geen concrete maatregelen worden genomen.

Kardinaal Brandmüller, één van de twee overlevende dubia-kardinalen, zei dat de organisatoren van de recente Vaticaanse misbruiktop opzettelijk de kwestie van homoseksualiteit vermeden, om een “homoseksuele agenda” te bevorderen in de Kerk, en homoseksuele netwerken te beschermen, die welig tieren in een “klimaat van medeplichtigheid en een samenzwering van stilte.”

“Het bespreken van homoseksualiteit zou voor hen gevaarlijk geworden zijn, omdat het evident is dat er een netwerk is van homoseksuelen in het Vaticaan. Dat is het probleem, er is geen twijfel.” Brandmüller voegde eraan toe: “Dit is een stilte die roept om te worden doorbroken.” Vervolgens zei hij dat het “werk van journalisten” een cruciale rol speelt in het doorbreken van deze muur, en daarom riep hij de katholieke journalisten op om “sterk, vastberaden en duidelijk” te blijven in het blootleggen van schandalen, zelfs wanneer er geen concrete gevolgen uit voortkomen of maatregelen worden genomen.

De commentaar van Kardinaal Brandmüller komt een week nadat hij en Kardinaal Raymond Burke samen een open brief hadden ondertekend, die ze zonden naar de bisschoppen die de Vaticaanse top over de bescherming van de minderjarigen in de Kerk zouden bijwonen, opdat ze zouden ophouden met zwijgen over de morele corruptie in de Kerk, en terug de goddelijke en natuurlijke wet hoog in het vaandel zouden dragen.

Bron: LifeSiteNews

7 antwoorden »

 1. 80% van de slachtoffers zijn jongetjes. Kardinaal Brandmüller heeft daarom helemaal gelijk. Het is helaas geen probleem van alleen de Katholieke Kerk. Het heeft als een onkruid alle lagen van onze maatschappij aangetast, en is in sommige politieke partijen zelfs een ware plaag geworden. Waarom als een onkruid? Omdat de maatschappelijke omgeving waarin iemand opgroeit niet losstaat van zijn seksuele expressie. Het is niet de enige factor die daartoe leidt, maar wel een belangrijke. Omdat onze maatschappij op vele manieren de homoseksualiteit aanmoedigt vrees ik dat de journalistiek geen voortrekkersrol zal vervullen om dit kwaad in de Roomse Kerk uit te roeien. Ik voorspel dat alles bij het oude zal blijven ondanks dat hier en daar prelaten aan de schandpaal zullen worden genageld. Ik voorspel ook dat er aan mooie woorden geen gebrek zal zijn.

 2. Zullen journalisten dat doen denk je? Het mag ook niet tot een heksenjacht komen, waarbij iedereen zou beschuldigd worden , feiten moeten blootgelegd worden, maar dat ze ook eens het leven en werk van deze paus kritisch bekijken dat zou beter zijn want voor veel journalisten is hij een icoon voor de vrijheden en dat is niet Evangelisch, trouwens hoeveel journalisten zijn er nog Vaticaan kenners bij de VRT ken ik niemand !!!

 3. Ik krijg toch heel sterk het gevoel dat er op de een of andere manier bij in ieder geval een gedeelte van de misbruik priesters, bisschoppen, kardinalen en misschien wel bij paus Franciscus een relatie aanwezig is tussen homoseksualiteit en pedofilie. In de media komen twee verhalen voor,
  het ene verhaal gaat over het feit dat een zeer groot gedeelte van de priesters, bisschoppen en kardinalen in het Vaticaan en daarbuiten homoseksueel is. Het tweede verhaal gaat over het feit dat het misbruik van kinderen in de RK kerk veel hoger ligt dan in de maatschappij. Dan is een van beide of beide verhalen niet correct of er moet, voor mijn gevoel, op de een of andere manier een causaal verband zijn tussen homoseksualiteit en pedofilie. Correct? Wie kan mij hier een antwoord op geven?
  Verder zou het zeer wenselijk zijn als priester, bisschoppen, kardinalen en paus Franciscus naar buiten heel duidelijk zijn over hun seksuele geaardheid en het feit of ze wel of niet volgens de richtlijnen van ons geloof en de Rooms Katholieke kerk celibatair leven.

  • Homoseksualiteit leidt niet atlijd naar pedofilie. Feit is dat veel homo’s pederast zijn, dat is een relatie hebben met een veel jongere volwassene. Een pederast komt heel makkelijk op het glijdende pad, want de verleiding onstaat om het dan met een nóg jonger bloemetje te doen. En dan is het pedofilie geworden. Onder de pedofielen zit een aanzienlijk percentage mensen die als jongetje misbruikt zijn, hoeveel weet ik niet, maar ik schat ongeveer 20%, die nooit aan een volwassen homoseksuele relatie zijn toegekomen. Maar het merendeel is gewoon homoseksueel met een voorkeur, voor een of andere reden, voor jongetjes. Het is so wie so een complexe materie waarbij meespeelt dat veel homoseksuelen graag experimenteren, dan weer dit dan weer dat, alleen maar voor de kick.

 4. Er is in i.i.g. sprake van daders die meenden celibatair te kunnen zijn (dat moet om ‘geestelijke’ te kunnen worden en blijven -koppelverkoop-)
  en als een deel van hen verknipt geraakt maar toch dienstdoend te willen blijven kán het tot excessen komen.

  DAT mechanisme zie ik niet besproken in onze RKK.

 5. GASTEN DIE DIT DOEN GEWOON DIRECT AANGEVEN BIJ POLITIE. ZO SIMPEL IS HET!

  EN DOE WAT OLM VRAAGT. BID DAGELIJKS DE MACHTIGE HEILIGE ROZENKRANS EN/OF DE HAAR ROZENKRANS VAN ZEVEN SMARTEN EN DRAAG HAAR BRUIN SCAPULIER!

  ‘Natuurlijk’ doet vrijwel geen enkele katholiek-christen wat Christus via OLM vraagt. God ‘bedelt’ ahw via OLM om onze hulp, maar katholieken doen vrijwel niets. Wij zijn people pleasers geworden, Daarom zullen de moslims en hindoes e.d., omdat ze niet beter weten, eerder binnengaan in de Hemel dan de lauwe fossiele katholieken! Als de katholieken al binnengaan is dat na een extreem lang vagevuur. Gene zijde heeft al gezegd dat 30-40 jaar vagevuur geen uitzondering is!
  Brrrrrr.)

 6. Een pastoor in Oudenbosch heeft tijdens de jaarlijkse carnavalsmis gezegd dat hij een regenboogzebrapad wil voor zijn basiliek. Hij vindt dat er te hard wordt gereden. Daarnaast wil hij duidelijk maken dat iedereen erbij hoort in de kerk, dus ook lhbti’ers.

  Pastoor Maikel Prasing speelde al langer met het idee van een regenboogzebrapad, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Ik vond dit wel het juiste moment om het voor te stellen. Bij de carnavalsmis zit een breed publiek en het paste bovendien naadloos bij het thema van de mis: je van je beste kant laten zien.”