‘Beeld van Boeddhistische god Kannon Bodhisattva’ spreekt in tempel in Kyoto, Japan

Foto: Kyodonews

“Hem werd zelfs toegestaan levensadem te geven aan het beeld van het beest, zodat het begon te spreken.”

Apoc. 13,15

In Japan hebben ze een AI-robot (met artificiële intelligentie) gemaakt om de leer van Boeddha te prediken in de spreektaal, in de Kodaiji-tempel in de oude stad Kyoto. De humanoïde robot is ontworpen naar Kannon Bodhisattva, de Boeddhistische godin van barmhartigheid.

De naam van de robot is Mindar, en het gaf z’n eerste toespraak over het ‘Hart Sutra’, een belangrijk geschrift in de boeddhistische leer. De Japanse Times zei dat de onderrichtingen van de robot een weg bieden om “alle angst te overwinnen, alle verkeerde opvattingen teniet te doen, en een perfecte nirvana te bereiken.”

Toen Mindar z’n speech gaf over het Hart-Sutra en de mensheid, werden Engelse en Chinese ondertitels geprojecteerd op de muur, terwijl er muziek speelde op de achtergrond. De hoofdverantwoordelijke van de tempel, Higashiyama Ward Tensho Goto, zei dat “indien een beeld van Boeddha spreekt, de leer van het Boeddhisme wellicht makkelijker te begrijpen zullen zijn.” En hij voegde eraan toe: “We willen dat er veel mensen komen kijken naar de robot, om na te denken over de essentie van het Boeddhisme.”

Mindar, die ongeveer 1,95 meter groot is en 60 kg weegt, werd geconstrueerd door A-Lab Co. dat gebaseerd is in Tokyo. De robot zal officieel aan het publiek bekend gemaakt worden tussen 8 maart en 6 mei.

Bron: Express