Homolobby

Nieuw boek van homo-activist over homoseksualiteit in het Vaticaan, ‘Sodoma’, is een gemene aanval op de goede kardinalen en de Katholieke Leer

Een nieuw boek dat in 8 talen zal worden uitgegeven op de eerste dag van de Vaticaanse top over seksueel misbruik van 21-24 februari, zal beide kampen in de Kerk nog verder verdelen, en het resterende deel van de overgebleven trouwe bisschoppen en kardinalen nog maar eens een zware slag toebrengen. Het boek werd geschreven door een homo-activist, en claimt het homoseksuele netwerk in het Vaticaan bloot te leggen, maar tegelijkertijd geeft de auteur zijn volle steun aan Bergoglio, de “meest homo-vriendelijke paus ooit”. Tevens worden de kardinalen en bisschoppen die tégen Bergoglio’s hervormingen zijn, bestempeld als ‘onderdrukte homoseksuelen’. Het doel van dit boek is duidelijk: homoseksualiteit in de Kerk goedpraten en normaliseren. En wat ons niet zal verrassen: het boek werd geschreven mét de hulp van (het huidige leiderschap in) het Vaticaan! Bergoglio heeft dan ook niet één keer het probleem van homoseksualiteit vernoemd, maar wijt het seksueel misbruik steevast aan “klerikalisme”.

De auteur, Frederic Martel, is een socioloog en een homoseksuele activist. Hij is dan ook helemaal vóór het wijzigen van de Leer van de Kerk over homoseksualiteit, en hij suggereert zelfs dat de bisschoppen die homoseksualiteit kordaat bestrijden, zelf ‘onderdrukte homoseksuelen’ zijn. Het boek doet verschillende malen uit de doeken dat hooggeplaatste prelaten in Rome, waarvan van velen de naam in het boek genoemd wordt, op de hoogte waren van actieve homoseksualiteit van geestelijken, maar het geheim hielden in plaats van actie te ondernemen.

Professor Roberto de Mattei, een leidende verdediger van orthodoxie in de Katholieke Kerk, heeft het boek veroordeeld als een ‘fiasco’ dat ernaar streeft om “de Traditiegetrouwe Kerkelijke prelaten in diskrediet te brengen; om het debat over de gesel van homoseksualiteit te verhinderen, in het bijzonder op de aanstaande top.”

De Vaticaanse homo-propagandist, Vader James Martin S.J., prijst het boek om precies dezelfde redenen als waarom de Mattei het veroordeelt. Maar Martin is bezorgd dat het boek een ‘terugslag’ zal veroorzaken. Hij denkt dat “het zal leiden tot een hernieuwde en intensievere heksenjacht op homoseksuele priesters.” Dat is echter niet zeker.

Martel beweert in zijn boek dat de meerderheid van de geestelijken die in het Vaticaan werken, homoseksuelen zijn, maar deze bewering moet getemperd worden door zijn valse overtuiging dat al diegenen die homoseksualiteit bestrijden, ook homoseksueel zijn. Het is echter zeker dat hij sprak met vele hooggeplaatste prelaten en priesters, en doordat hij zelf homoseksueel is, heeft hij directe toegang gehad tot sommige homoseksueel actieve geestelijken in het Vaticaan. Martels specifieke beschrijving van de toestand in het Vaticaan is naar eigen zeggen gebaseerd op interviews met 41 kardinalen, 52 bisschoppen en monseigneurs en 45 pauselijke nuntii, alsook 200 priesters en seminaristen (en de hulp van zo’n 80 correspondenten en medewerkers).

Mgr. Battista Ricca, het controversiële hoofd van Casa Santa Marta – de residentie van Bergoglio – blijkt Martel te hebben uitgenodigd voor een bezoek aan Santa Marta. Ricca, die bekend staat omwille van zijn homoseksuele uitspattingen (en Bergoglio is er 100% van op de hoogte), lijkt de sleutelfiguur geweest te zijn in het verlenen van toegang aan Martel aan het Vaticaan en diens homoseksuele netwerken.

Hoewel het nog niet werd vrijgegeven, hebben diegenen die het boek reeds hebben gelezen verteld dat het toont dat Bergoglio samenwerkt met verschillende kardinalen en bisschoppen in het Vaticaan om de Kerkelijke Leer aan te passen, om homoseksualiteit te normaliseren. Martel prijst Bergoglio, en noemt hem zelfs “de meest homovriendelijke paus van de moderne pausen.” Volgens de Franse socioloog, is Bergoglio, door zijn liberalisme, blootgesteld aan een “gewelddadige campagne” door “conservatieve kardinalen die zeer homofoob zijn.”

Martel maakt het duidelijk dat zijn boek bedoeld is om Bergoglio te helpen in zijn poging om de “rigiditeit” te stoppen, waarachter zich vaak een “dubbelleven” verschuilt. En die rigide prelaten die volgens hem “een dubbelleven leiden” zijn uiteraard de conservatieven.

Martel hoopt dat het Vaticaan z’n ‘façade’ zal afgooien en ‘uit de kast komen’ als zijnde hoofdzakelijk homoseksueel, en daarbij homoseksuele relaties binnen de Kerk zal normaliseren. Martel besloot: “50 jaar na Stonewall (de rellen in New York City in 1969 door LHBT-activisten) – de homoseksuele revolutie in de VS – is het Vaticaan het laatste bastion dat moet bevrijd worden!”

Bron: LifeSiteNews

Categorieën:Homolobby

Getagd als:,

4 antwoorden »

  1. dat uhh *boek*., is ten diepste een uiting van VERVOLGING — overigens, de goede RK gelovigen die ik persoonlijk ken plus regelmatig ontmoet, nemen gewoon het woord “”vaticaan / Rome””, niet`meer in de mond -( is te verdrietig ?

  2. Men wil de kerk kapot maken en dit op vele manieren, natuurlijk bestaat homoseksualiteit in de kerk maar dan moet men Gods geboden toepassen , maar ook buiten de kerk stelt zich hetzelfde probleem van de drie geslachten , mannelijk, vrouwelijk en gender , en zover in het boek Genesis begrijp heeft God maar twee seksen geschapen en de vrouw moet bij de man passen en ook andersom we moeten elkaar dienen door de liefde die dat bindmiddel is . dus dat boek zal ik nooit lezen!

  3. Ja, dit is inderdaad alleen bedoeld om het geloof kapot te maken, erg jammer om te lezen dat medewerkers van de kerk het onderzoek beïnvloed hebben. Priesters, bisschoppen, kardinalen en ook de twee pausen moeten hun seksuele geaardheid bekend maken en verklaren dat ze celibatair leven.
    Dat is de enige manier om de gelovigen te overtuigen van hun rechtmatige bedoelingen.

  4. Er wordt hier weer de klassieke fout gemaakt tussen geen onderscheid maken tussen homoseksualiteit en homofilie. Het eerste gaat over het in de praktijk brengen of het actief ernaar verlangen via fantasmes e.d terwijl het andere over een min of meer sterkere geneigdheid gaat. De schrijver gaat ervan uit dat eigenlijk iedereen die priester is zijn seksuele geneigdheid, in meerderheid homofiel, op ongezonde wijze heeft onderdrukt waardoor ze in een soort Freudiaanse reactie felle tegenstanders worden van homoseksualiteit. Een nieuwe kijk op de roeping van het priesterschap!! Volgens hem is iedere ‘nette’ priester een psychopaat. Voilá! De Apostel Paulus ziet dat anders en stelt dat sommigen (dus hetero’s) het gegeven is om celibatair door het leven te gaan en anderen niet. Ik raad de schrijver van dit vitriole boek aan om niet op infantiele wijze zichzelf steeds als maatstaf te nemen om de wereld om zich heen in ogenschouw te nemen. Het boek is vitriool, niet omdat het de Vaticaanse homowereld in kaart probeert te brengen die inderdaad angstwekkend groot is, maar omdat dit vanuit een een uiterst eenzijdige kijk wordt gedaan waardoor de vele priesters die hun roeping serieus nemen in het verdomhoekje worden geplaatst.