Kardinaal Dolan over de nieuwe abortuswet van New York: “Demonisch, griezelig en gruwelijk”

Kardinaal Dolan, die er niet meteen om bekend staat conservatief te zijn, heeft uitgehaald naar de nieuwe abortuswet in de staat New York. Hij noemde de wet: “Demonisch, griezelig en gruwelijk.”

“Ieder denkend menselijk wezen dat zou willen of toestaan dat een baby geaborteerd wordt tot op het moment van de geboorte… ieder die denkt dat een baby die een gruwelijke abortusprocedure overleeft en dat een dokter niet langer verplicht is om het leven van die baby te redden – je hoeft geen Katholiek te zijn om dit soort dingen te verafschuwen”, aldus Kardinaal Dolan.

En hij voegde eraan toe: “Dit is gewoon vreselijk, en ik weet niet waarom we hierover zouden moeten opscheppen.”

Dolan verduidelijkte dat abortusvoorstanders zoals de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, niet langer beweren dat ze abortus willen “veilig, legaal en zeldzaam” houden, het is nu “gevaarlijk, gedwongen en frequent.”

“Ga jee hiervoor de champagnekurken laten poppen, wijn drinken en brie eten? Verlicht je hiervoor het Empire State Building? ” zo vroeg Dolan zich af. Hij zei dat hij nu elke dag massa’s brieven ontvangt, die vragen om Cuomo, die “katholiek” is, te excommuniceren. “We hebben een gouverneur die opschept over zijn onenigheden met de Leer van de Katholieke Kerk”, aldus Dolan.

Cuomo toesprekend, zei Dolan: “Dit is afgrijselijk. Poch er niet over dat je de staat New York tot de abortushoofdstad van de wereld maakt.”