Twintig voormalige presidenten van Latijns-Amerikaanse landen hebben een open brief gezonden naar Bergoglio waarin ze hem bekritiseren voor zijn oproept tot “harmonie” in het socialistische Venezuela en “verzoening” in Nicaragua, waar Marxistische overheden de nationale economieën hebben geruïneerd, en de burgers onderworpen hebben aan martelingen en gezamenlijke executies.

Geleid door de Nobelprijswinnaar en voormalige president van Costa Rica, Oscar Arias, zeiden de presidenten in de brief dat ze bezorgd zijn om Bergoglio’s oproept tot harmonie, waaronder zij begrepen dat de naties die slachtoffer zijn van communistische naties, een overeenkomst zouden moeten sluiten met diegenen die hen kwaad berokkenen. “In het bijzonder in het geval van Venezuela, waar de overheid de vlucht van 3 miljoen vluchtelingen heeft veroorzaakt, en waar de VN voorspelt dat die in 2019 5,9 miljoen zullen bereiken.”

De presidenten merkten op dat de Venezolanen het slachtoffer zijn van “een gemilitariseerde drugs-dictatuur, die er niet om maalt systematisch de rechten van leven, vrijheid en persoonlijke integriteit te schenden, en als een gevolg van opzettelijk publiek beleid en ongebreidelde corruptie heeft de wereld verontwaardigd, en werden ze onderworpen aan wijdverspreide hongersnood en gebrek aan geneesmiddelen.”

Verder zeiden ze dat zijn opmerkingen “op een zeer negatieve manier werden geïnterpreteerd door de meerderheid in Venezuela en Nicaragua.” De hele populatie ” wordt onderworpen aan lijden door hun overheden, onder regimes die een leugen dienen (het communisme), en sociale en politieke leiders, opinieleiders en de pers, die gevangenis onder ogen zien, vervolging en dood, zoals aangetoond werd door Europese en Amerikaanse mensenrechtenorganisaties.”

Tot slot herinnerden de presidenten Bergoglio aan de Encycliek Ad Petri Cathedram van Paus Johannes XXIII. Daarin is het duidelijk dat “diegenen die anderen verdrukken en hen ontdoen van hun ware vrijheid, niet kunnen bijdragen tot de totstandkoming van deze eenheid” waar Bergoglio toe oproept.

De presidenten blijven tegenover Bergoglio vrij vriendelijk en wensen hem op één of andere dag eens te ontmoeten. Blijkbaar beseffen ze, ondanks hun brief, toch de ernst van de situatie (nog) niet helemaal.

Bron: LifeSiteNews

Dit is communisme in Cambodja…
De redactie Avatar

Published by

Categories:

3 reacties op “20 voormalige Latijns-Amerikaanse presidenten bekritiseren Bergoglio om diens knuffelhouding tegenover het communisme”

  1. Jozef Avatar
    Jozef

    Onze Heilige Vader is blijkbaar een communist. Dus de communisten hebben door middel van een staatsgreep in het Vaticaan Onze Heilige Vader zijn huidige functie gegeven. Lieve God bevrijdt ons van de communisten in onze Heilige Rooms Katholieke kerk. Zalig Nieuwjaar gewenst.

  2. Andre Avatar
    Andre

    Jozef, hou aub op de paus te betitelen zoals je doet. Deze paus is hoegenaamd geen heilige. Hij heeft trouwens een grote bekering nodig, waarvoor men eventueel moet bidden.

  3. willy Avatar
    willy

    Communisme is niet bijbels en er is geen steun voor te vinden, de vorige pausen waren zeer tegen het communisme en deze paus doet gewoon zijn goesting .