Crisis

Weer een nieuw lijk uit de kast: de door Bergoglio gesteunde Bisschop Zanchetta beschuldigd van seksueel misbruik

Een nieuw schandaal: er zijn nieuwe beschuldigingen geuit tegen Jorge Bergoglio en zijn beschermeling, de Argentijnse Bisschop Gustavo Zanchetta. Die laatste zou feiten van seksueel misbruik gepleegd hebben in het seminarie van zijn bisdom tussen 2014 en 2015. Bergoglio zou opnieuw medeplichtig zijn aan de daaropvolgende doofpotoperatie.

Mgr. Zachetta werd in 2013 door Bergoglio aangesteld als bisschop van Orán, Argentinië, en was één van Bergoglio’s eerste benoemingen. De benoeming was toen al omstreden, en men had het o.a. over financiële schandalen. Zachetta trad in 2017 plots af zogezegd omwille van “gezondheidsredenen.” Kort daarna benoemde Bergoglio hem aan de Administratie van het Patrimonium van de Apostolische Stoel. Nu schreef El Tribuno de Salta dat Zachetta werd verwijderd omdat zijn eigen geestelijken hem beschuldigden van homoseksueel misbruik en machtsmisbruik tegen zijn eigen seminaristen, die tussen de 20 en de 25 jaar waren.

Zachetta wordt ook verdacht van het hebben overgeplaatst van drie klokkenluiderpriesters, die de Nuntius hadden geïnformeerd over het seksueel misbruik van drie seminaristen en het machtsmisbruik tegen tien andere seminaristen tussen 2014 en 2015. De toenmalige Nuntius, Aartsbisschop Tscherrig, greep niet in. Bergoglio promoveerde hem in september 2017 tot Nuntius van Italië.

Zachetta wordt beschuldigd van het geven van zwijggeld aan priesters, gebruik makend van diocesane fondsen, om hen geld, kleren en computers te geven. Misbruikte seminaristen werden de mond gesnoerd met geschenken. De misbruiken omvatten naar verluidt masturbatie, betasting, psychologische druk en afpersen van de seminaristen, of hen stimuleren met geschenken. Eén bewijsstuk dat naar de Nuntius werd gezonden, bestond naar verluidt uit naaktfoto’s van Zanchetta, die soms vergezeld was van een andere man, en welke gedeeld werden op een homo-pornosite. Het is duidelijk dat Bergoglio volledig op de hoogte was van het misbruik in Oràn. Zanchetta leeft nu samen met Bergoglio in Casa Santa Marta.

In februari zal er een vergadering worden gehouden, voorgezeten door de liberale Kardinaal Cupich, over de recente schandalen van seksueel misbruik en hoe die moeten worden aangepakt. Onlangs schreef Bergoglio naar aanleiding hiervan nog een brief naar de Amerikaanse bisschoppenconferentie, waarin hij hen met de vinger wees en hén alleen verantwoordelijk stelde voor de misbruikschandalen. Bergoglio wast met deze brief zijn handen schijnbaar in onschuld. De brieven van Viganò lijken al vergeten te zijn.

Bron: Gloria.tv

Categorieën:Crisis

Getagd als:

6 antwoorden »

 1. Al die seksuele misbruiken die naar buiten komen leiden ertoe dat steeds meer mensen met walging de Roomse Kerk vaarwel zeggen en alles wat met godsdienst te maken heeft afwijzen, zeker die mensen die ook seksueel misbruikt zijn geweest, ook in situaties waar de kerk niets mee te maken heeft. Die voelen zich als opgejaagd wild dat nergens rust kan vinden. Het is een duivels plan om de mensen van God en zijn Woord (de Bijbel) los te weken. Daarom, bij elk kerkelijk seksueel misbruikschandaal dat naar buiten komt vieren de duivels feest. We moeten voor de bekering van de mensen bidden, zoals Zanchetta, die hier oorzaak van zijn, maar eerlijk gezegd heb ik daar grote moeite mee. Zie die twee hypocriet lachend elkaar omhelzen! Zum kotzen.

 2. Het blijft maar duren en de meeste katholieken blijven blind en doof of hebben ze geen interesse meer? seksueel misbruik is niet alleen een ziekte binnen de kerk maar ook erbuiten het is de moraal uit de verlichting, die niets met de Bijbelse moraal te maken heeft. We zullen moeten bidden en vasten om de kerk terug tot bekering te brengen, maar nogmaals het is geen echt kerkelijk probleem het komt in alle gelederingen voort , maar de kerk heeft een voorbeeldfunctie en dat vertrouwen is weg!

  • Geen interesse meer, inderdaad. Paulus schrijft dat God in de eindtijd de afval toestaat omdat de mensen geen liefde meer voor de waarheid hebben, anders gezegd, onverschillig zijn. De zonde van onverschilligheid valt onder de vijfde hoofdzonde, die van luiheid.

   • |
    @lunsius,
    het boek Openbaring (Apokalyps), rekent veeleer : de LAFHEID, tot hoofdzonde -( zie > Openb_21:8 )- immers van zulks staat er dat het eindigt in de Poel des Vuurs — ben je ’t hiermee eens …??

 3. En Jezus gaat nog verder hij zegt dat de liefde van de meeste zal verkillen , de mensen worden ijskoud van binnen en zijn inderdaad onverschillig, we leven in harde tijden en waar blijven de echte gelovigen??? gelukkig wil Jezus ons hart transformeren naar zijn liefdeshart dat uitgaat naar iedere mens !

 4. Het in de pers brengen van sexueel misbruik wordt gedaan door kardinalen en bisschoppen die het celibaat willen afschaffen. In de praktijk worden er niet of bijna geen zaken voor de rechter gebracht. Voor 99% is dit dus nepnieuws.