De perverte Vaticaanse Kerstscène van 2018

De Vaticaanse Kerstscène van 2018… maar Vatican News zoomde maar tot hier uit…

Er gaat geen jaar meer voorbij zonder dat er wel iets mankeert aan de Kerstscène die ze in het Vaticaan opzetten. Vorig jaar was er de naakte gespierde Adonis die in het oog sprong, en dit jaar is het weer iets. Onze redactie kwam ervan op de hoogte dankzij een reportage van Café con Galat, van de Colombiaanse (zogezegd geëxcommuniceerde) tv-presentator José Galat.

We dachten dat er dit jaar niets aan de hand was, en dat deze scène wel oké was. Men moet goed zoeken om een goede foto te krijgen van de volledige Kerstscène, die deze keer uit zand vervaardigd is. En wat valt op? Het naakte jongetje van ca 10 jaar dat links min of meer neerligt, met zijn hand deels boven zijn kruis. Het moet een engel voorstellen. De engel in het midden echter, is gehuld in een soort gewaad, alsook alle andere figuren. Enkel de twee zogenaamde engelen, en dan vooral het linkse, is opvallend naakt. En het gaat niet om een baby-engeltje, zoals men die wel vaker tegenkomt, het gaat over een jongetje van de grootte van 10-12 jaar, de leeftijd van kinderen waar pedofielen op verzot zijn. Wat doet een engel trouwens liggend? Met de recente pedofilieschandalen in het achterhoofd is dit een uiterst ongepaste scène!

De scène van vorig jaar, schijnbaar onder de kapotte koepel (ruïnes?) van de St-Pietersbasiliek:

De naakte gespierde man was nét bedekt door de doek die uit zijn hand viel, maar was toch choquerend genoeg voor veel ouders om hun kinderen weg te houden van die scène:

Nog een doordenkertje: deze scène, onder Bergoglio, is van zand (een andere was een ingestorte koepel). De scènes uit Benedictus’ tijd waren voornamelijk grotten met normale taferelen: