Bergoglio: altijd anders

De ferula van Bergoglio bij de openingsmis doet denken aan een “heksenstaf”

Bij de openingsmis van de Jeugdsynode had Bergoglio een wel heel aparte ferula in de hand. Een ferula is normaal gezien een koperen staf met daarbovenop een crucifix. Bergoglio liep eerder al rond met vreemde ferula’s, maar deze die hij nu vast had leek wel erg op een zogenaamde “staf” die in heidense religies, voornamelijk hekserij, wordt gebruikt.

 

 

8 antwoorden »

 1. De herders hadden in tijden dat er geen herdershonden waren een stok met aan het uiteinde een soort lepel waarmee ze stenen wierpen om afgedwaalde schapen een bepaalde richting uit te laten vluchten. Daartoe moest heel precies geworpen worden en dat moest de hele dag. Daarom kon David zo goed werpen (of het met een stok was met een lepeltje is onbekend), zodat Goliath met één worp op zijn voorhoofd werd gedood. De klassieke herdersstaf is dus een symbool om de afgedwaalden te corrigeren. Ja dat zint Borgoglio niet. Ik ben het helemaal met hem eens dat een alternatieve staf, gelijkend op de kraaienpoot, hem beter past!

 2. Dit is niet te geloven. Wat kan een mens toch diep zinken. Het is te gruwelijk voor woorden. Zo’n “paus moeten ze meteen afzetten!!!😣

  • Beste mensen, noem die schurk toch niet “paus”, want de naam van Paus moet worden geëerd als zijnde de plaatvervanger van Christus. Dus noem hem nooit meer “paus” of andere namen die hem niet toekomen. Een schurk en misdadiger moet dusdanig genoemd worden om alle verwarringen te vermijden.

 3. NB > inderdaad … het is een HEKSENSTAF — hoewel, de aller modernste heks of heksenmeester, zo’n staf althans theoretisch : NIET`meer nodig heeft ?
  |
  by the way > reeds in 2013, moet Bergoglio, al toestemming hetzij opdracht hebben gegeven aan de NL bisschoppen, om deel te nemen aan de aller nieuwste vorm van *missionaire spiritualiteit* — het resultaat was, dat ‘r in Harderwijk ’n leegstaande kerk in gebruik werd genomen, om daar tezamen (Prot+RK) dus heel eukomenisch, te gaan experimenteren — de deelnemers worden ‘r gedoopt met ’n zeer vreemde geest, waarbij ze spectucalaire visioenen krijgen — ook verschijnen ‘r “engelen” of andere licht`gestalten die soms een boodschap doorgeven -(( ’t spreekt allemaal uiterst voor zichzelf, wat daar gebeurt !?

  • NEE, geen hooivork maar een kraaienvoet aan de top, hetgeen een uiterst belangrijk symbool is voor de zogenaamd witte hekserij.

 4. Een kraaienvoet is ook gebruik in het vredesteken “ban de bom”, ook wel het Aldermaston teken genoemd, een plaats in Engeland waar vanaf 1958 regelmatig vredesmarsen werden gehouden. Bertrand Russel, die typisch New Age is, heeft toen het vredesteken ontworpen. Hij was een leidende figuur voor de organisatie van die marsen.