Duitse journalist over Bergoglio’s stilte: “Wat een bespotting van de slachtoffers!”

Photo by Franco Origlia/Getty Images)
(Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Christian Geyer, journalist bij de Duitse krant ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’, stelt zich vragen bij Bergoglio’s stilte over de beschuldigingen van Viganò, en haalt scherp uit naar hem.

Op 5 september verscheen een artikel van de hand van Christian Geyer in de Frankfurter Allgemeine Zeitung, en de prominente Oostenrijkse Katholieke nieuwssite Kath.net pikte vandaag in op het verhaal. Geyer brengt verslag uit over de homilie van Bergoglio afgelopen maandag, waarin hij sprak over de stilte van Jezus Christus in het zicht van de beschuldigingen. “Deze homilie is niet moeilijk te begrijpen als een theologische poging om de pauselijke benadering van ‘geen woord zeggen’ te verheffen”, betreffende de beschuldigingen van het in de doofpot steken van het misbruik. Geyer merkte op dat Bergoglio enkel “de stilte breekt om te preken over de stilte van God.”

“Dit zal niet werken”, is het antwoord van Vader Thomas Reese, welke Geyer citeerde. Geyer vraagt zich dan af of het “seksueel geweld” waar de mensen jarenlang stil over waren, “nu weer officieel met stilte zal worden beantwoord?” En hij vervolgt: “Wat een bespotting van de slachtoffers!” Geyer citeert vervolgens Kardinaal NiNardo – hoofd van de Amerikaanse bisschoppenconferentie – die verzocht om “overtuigende antwoorden” op de vragen gesteld in het verslag van Mgr. Viganò.

“Niemand in het Vaticaan, bevindt zich nu in de positie om het woord “stilte” te gebruiken na het feit dat in de afgelopen tien jaar duizend gevallen van seksueel misbruik door geestelijken geopenbaard werden – inclusief de talloze doofpotnetwerken die de hele wereld omvatten.” Geyer besluit dat “de regel van de stilte” moet verbroken worden.

Bron: LifeSiteNews