Kritiek op Bergoglio

Het boek “De Dictator-paus” is nu in het Nederlands verkrijgbaar

Reeds in december 2017 braken wij het nieuws over het verschijnen van een opmerkelijk boek “The Dictator Pope” genaamd. 

We schreven toen o.a.:

De pauselijke tiran

Het boek verspilt geen tijd in het bevestigen dat Bergoglio – en allen die hem steunen – eigenlijk niet boven de status van een schurk staan. Colonna introduceert zijn tekst met een onheilspellend portret van Bergoglio zelf, en wiens gedrag een “miraculeuze verandering heeft ondergaan” sinds zijn verkiezing – een verandering die de Katholieken van Buenos Aires onmiddellijk opmerkten:

“Hun strenge, vies kijkende aartsbisschop werd in één nacht omgevormd tot de lachende en vrolijke Paus Franciscus, de idool van de mensen met wie hij zich zo ten volle identificeert. Als je spreekt tegen gelijk wie die in het Vaticaan werkt, zullen ze je vertellen over het omgekeerd mirakel. Wanneer de publiciteitscamera’s van hem weggekeerd zijn, verandert paus Franciscus in een andere figuur: arrogant, mensen afwijzend, kwistig met vuile taal en berucht voor zijn woedeuitbarstingen waar iedereen mee bekend is: van de kardinalen tot de chauffeurs. “

Colonna schrijft ook over de spijt die sommige kardinalen nu ervaren die Bergoglio verkozen hadden, op het moment dat zijn pontificaat z’n 5de verjaardag nadert:

“Franciscus toont dat hij niet de democratische, liberale heerser is die de kardinalen dachten dat ze verkozen hadden in 2013, maar een pauselijke tiran zoals ze die in vele eeuwen niet meer gezien hebben.”

Nu is het boek verkrijgbaar in het Nederlands.

Het boek kunt u HIER BESTELLEN

Categorieën:Kritiek op Bergoglio

4 antwoorden »

  1. Het is typerend voor Franciscus om hem zo even te noemen twee gezichten lijkt te hebben! Laatst vernam ik een verhaal over de nieuwe berichten over seksueel misbruik bij kinderen in de kerk in Pennsylvania, en daar komt Franciscus voor op en beoordeelt dit streng. En dat lijkt mij ook terecht. Maar hoe kan het nou zo zijn dat hij een valse paus is??? Ik geloof dat ook wel, want er zijn boodschappen waarin Christus zegt dat dit de valse paus/profeet is [Eindtijdpaus}!

  2. Misschien zouden alle katholieken de vraag van deze paus aan het begin van Zijn Pontificaat serieus meten nemen. Hij vroeg toen aan alle katholieken, van behoudend tot vooruitstrevend, of we voor hem zouden willen bidden. Misschien gebeurd dat gewoon te weinig.

  3. Ik snap wel, dat het artikel over het boek onwelkom was alhier. Reclame en journalistiek zijn twee.