Italiaanse regering wil een kruisbeeld op alle openbare plaatsen, Bergoglio’s adviseur is er tegen

Bergoglio en diens adviseur Spadaro.

De coalitieregering van Italië wil nu in alle publieke gebouwen verplicht een kruisbeeld doen ophangen, inclusief in universiteiten, havens, treinstations, luchthavens, bibliotheken, rechtbanken en postkantoren.

De wet werd geïntroduceerd door de Noordelijke Liga Partij, die voorgezeten wordt door Matteo Salvini, de vicepremier en de Minister van Binnenlandse zaken, die eerder al verklaarde dat zijn paus “Benedictus is.”

De kruisbeelden zouden moeten opgehangen worden waar ze zichtbaar zijn voor het publiek. Gebouwen die niet meedoen kunnen een boete verwachten tot 1000 euro. Salvini is zeer populair bij devote katholieken in Italië, maar niet in het Vaticaan. Antonio Spadaro SJ, een nauwe adviseur van Bergoglio, heeft het plan van de kruisbeelden resoluut verworpen, met de bewering dat het kruisbeeld “geen teken van identiteit is.”

Spadaro tweette een foto van een naakte Jezus (welke wij bedekt hebben) en zei dat het “gebruiken” van kruisbeelden neerkomt op “blasfemie”.

“Het kruis is een teken van protest tegen zonde, geweld, onrechtvaardigheid en dood. Het is NOOIT een teken van identiteit. Het schreeuwt van liefde voor de vijand en onvoorwaardelijke welkom.”

Wellicht verwees hij hier naar het “onvoorwaardelijk” verwelkomen van moslimmigranten, het mantra van Bergoglio. In Bavaria, Duitsland, was er een tijdje geleden dezelfde ophef omtrent het introduceren van kruisbeelden in openbare gebouwen: de regering had het besluit reeds genomen, maar wie was er tegen? De ultra-liberale ‘Kardinaal’ Marx…

Moslims hebben een halve maan, Christenen een kruis en Joden een davidster. Het kruis is wél een teken van onze identiteit, wie we zijn, Wie we volgen en in Wie en Wat we geloven. Waarom staat er anders een kruis op de kerktoren en waarom dragen bisschoppen anders een kruis rond hun hals…?

Paus Benedictus met het pauselijk pectoraalkruis: een teken van zijn identiteit: hij is het hoofd van de Kerk.

Bron: CNS news