Nieuwe genocide in Afrika? Dit jaar al 6000 Christenen afgeslacht in Nigeria

Enkele weken geleden werden in Nigeria nog 238 christenen vermoord, en werden kerken ontheiligd door Moslims. De Christelijke Associatie van Nigeria noemt het een “pure genocide”. Dit brengt het dodentol op meer dan 6000 sinds het begin van 2018.

De islamisten van noord Nigeria zijn vastberaden om Nigeria in een Islamitisch Sultanaat te veranderen, en de Liberale Democratie te vervangen door de Sharia. Volgens een gezamenlijke verklaring van de Christelijke Associatie, een groep die diverse groepen van verschillende Christelijke denominaties overkoepelt, “is er geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen de etnische zuivering is, het innemen van land en de gedwongen verbanning van Christelijke inwoners uit hun voorouderlijk stuk land.”

Het leeuwendeel van de Christenen die dit jaar reeds afgeslacht werden zijn “kinderen, vrouwen en ouderen….”. Wat er gebeurt is “pure genocide”, en “dit moet onmiddellijk gestopt worden.”

De details van de duizenden die vermoord werden worden zelden weergegeven, en zijn vaak gruwelijk: velen werden dood gehakt of onthoofd met machetes, anderen werden levend verbrand (inclusief in vergrendelde kerken of huizen); en vrouwen worden vaak seksueel aangerand of verkracht voordat ze worden afgeslacht.

De Nigeriaanse overheid en de internationale gemeenschap hebben van het begin af weinig gedaan om de situatie aan te pakken. Ze erkennen de wortel van dit kwaad niet: namelijk de ideologie van de jihad. Men steekt het op ruzies over landeigendommen. Ten gevolge hiervan zal het dodentol van de Christenen wellicht exponentieel stijgen, en zal er veel bloed vergoten worden – totdat deze gruwelijke realiteit eindelijk zal worden aangepakt.

Laten we bidden voor de Christenen in Nigeria, en ook voor hun vervolgers!

Bron: Gatestone Instituut