Rampen

BREAKING: Lourdes staat weer onder water

Sinds vannacht is door zware regenval en smelten van sneeuw in de Pyreneeën de Gave buiten z’n overs getreden. Het is reeds 5 jaar geleden dat Lourdes met overstromingen had te kampen. Toen was er zware schade, en moesten o.a. een brug over de Gave en de betegeling in de grot worden hersteld. In het zuiden en het noordwesten van Frankrijk geldt momenteel code oranje voor overstromingsgevaar.

De grot gisteren, vannacht en vandaag omstreeks 10:00u:

Een ander beeld:

Zware regenval deze morgen in de Pyreneeën. Foto: La Chaîne météo

Beelden van de overstroming:

Reportage van de beginnende overstromingen afgelopen nacht:

Opmerkelijk detail: bisschop Lode Aerts is momenteel in Lourdes. Gisteren ging hij voor in de Eucharistische processie in de ondergrondse basiliek, en zat hij de hele tijd geknield op de knielstoel vóór het Allerheiligste.

In 2013 waren er omstreeks hetzelfde tijdstip (toen 18 juni) ook zware overstromingen:

Categorieën:Rampen

2 antwoorden »

  1. Het is al een tijdje slecht weer in heel Frankrijk! Frankrijk het land los van God! en Lourdes misschien dat teken van God dat hij gaat ingrijpen wie weet?

  2. Bij het begin van de rampen worden de gelovigen belachelijk gemaakt als ze daarin Gods hand zien. Maar op een gegeven moment is het zo bar en boos dat zelfs vele ongelovigen gaan inzien dat dit een straf van God is. Op dit moment hoeft God niks te doen. Hij trekt zich gewoon terug om de krachten van de chaos vrij spel te geven. Als wij niks van God willen hebben dan houdt Hij de eer aan zichzelf en trekt zich terug, zoals het een keurige Heer betaamt.