BREAKING: Lourdes staat weer onder water

Sinds vannacht is door zware regenval en smelten van sneeuw in de Pyreneeën de Gave buiten z’n overs getreden. Het is reeds 5 jaar geleden dat Lourdes met overstromingen had te kampen. Toen was er zware schade, en moesten o.a. een brug over de Gave en de betegeling in de grot worden hersteld. In het zuiden en het noordwesten van Frankrijk geldt momenteel code oranje voor overstromingsgevaar.

De grot gisteren, vannacht en vandaag omstreeks 10:00u:

Een ander beeld:

Zware regenval deze morgen in de Pyreneeën. Foto: La Chaîne météo

Beelden van de overstroming:

Reportage van de beginnende overstromingen afgelopen nacht:

Opmerkelijk detail: bisschop Lode Aerts is momenteel in Lourdes. Gisteren ging hij voor in de Eucharistische processie in de ondergrondse basiliek, en zat hij de hele tijd geknield op de knielstoel vóór het Allerheiligste.

In 2013 waren er omstreeks hetzelfde tijdstip (toen 18 juni) ook zware overstromingen: