Kardinaal Müller erkent dat er een schisma dreigt, maar zegt “Ik blijf bij Bergoglio”.

Korte tijd geleden zei Kardinaal Müller in een interview dat er een schisma dreigt, maar dat hij wel “bij Bergoglio blijft.” Opmerkelijke uitspraak weeral van een steeds maar flip-floppende Kardinaal.

Müller had in een interview gezegd dat er een front is van traditionalistische groepen, dat hem graag zou zien als” hoofd van een beweging tegen de paus”, maar hij zei dat hij “bij de paus blijft. “Hij zei dat hij in de eenheid van de Kerk gelooft en dat hij niet zal toestaan dat mensen zijn negatieve ervaringen van de afgelopen maanden ‘misbruiken.’ Hij erkende dat de kerkelijke autoriteiten de klagers moeten aanhoren, anders dreigt  “het risico van een trage afscheiding die zou kunnen leiden tot schisma te vermeerderen van een gedesoriënteerde en gedesillusioneerd deel van de Katholieken.”

Hij vervolgde: “De paus vertrouwde mij toe: ‘Sommigen hebben mij anoniem verteld dat jij mijn vijand bent’,zonder uit te leggen waarom en op welke manier. Na 40 jaar dienst in de Kerk, moest ik dit aanhoren: een absurditeit opgezet door babbelaars die in plaats van bezorgdheid in te boezemen over de paus, beter een ‘zielenknijper’ zouden zoeken.”

Opmerkelijke woorden…

“Ik blijf bij Bergoglio…” Dit is een zeer bizarre verklaring door de vroegere Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer, in het bijzonder onder de huidige omstandigheden. Het is een verklaring leeg van enige onderscheidbare context, en het komt over als zijnde laf. Op z’n minst naïef. “Er is een risico van scheiding, dat zou kunnen uitmonden in een schisma.” De verklaring op zich erkent het effectieve schisma waar hij zo bang voor is, maar zelf hij erkent het niet: “Ik blijf bij Bergoglio”. Dit geeft aan dat anderen niet bij Bergoglio blijven. Ik blijf + ik blijf niet = schisma! Eigenlijk kiest Müller nu de verkeerde kant, de kant van de heterodoxie. De kant van de ketterij.

Maar Müller ontkende eerder ook al dat Amoris Laetitia enig probleem zou geven, en zei dat het niet in strijd is met de Leer van de Kerk en dat het geen gevaar zou zijn voor het geloof. Terwijl hij dan nog eerder wel zijn bezorgdheden uitte. Müller is niet standvastig.

Of je het nu wil toegeven of niet, het Schisma is meer dan officieel. Wat zich nu ontvouwt is de situatie dat elke priester en bisschop onder ogen moet zien precies omdat Bergoglio, die de paus speelt, ervan af heeft gezien om duidelijkheid te scheppen. Ze moeten individueel de vraag beantwoorden, omdat hij het weigert. Elk moet voor zich zijn kant kiezen. De kant van Bergoglio of de kant van de Ware Kerk. Voor of tegen Christus.

De verwarring op zich die werd veroorzaakt, gevoed en toegelaten onder de heerschappij van Bergoglio ís het schisma. Bergoglio heeft de Kerk verdeeld en hij zal niet op zijn stappen terugkomen. Benedictus XVI is eigenlijk de enige man op aarde die de autoriteit heeft om de verwarring op te corrigeren.

 

Bron: Abyssum; Rorate Caeli