100 jaar Fatima

100 jaar Fatima is voorbij – stevenen we nu af op de rampen die de H. Maagd heeft voorzegd?

Met de vieringen op 13 oktober 2017, de verjaardag van het zonnewonder te Fatima, waarbij er trouwens een nieuw zonnewonder in Nigeria plaatsvond (wat uiteraard in de reguliere media werd verzwegen), werd het jubileumjaar ‘100 jaar Fatima’ afgesloten. Echter, veel van wat de H. Maagd toen voorzegde, lijkt nu dichter dan ooit om werkelijkheid te worden, of is al werkelijkheid geworden (zoals de grote apostasie in de Kerk). 

“De arm van Mijn Zoon, die ik niet langer kan tegenhouden, zal deze arme wereld straffen, die moet boeten voor z’n misdaden. Men zal enkel spreken over oorlogen en revoluties. De natuurelementen zullen losgelaten worden en zullen angst veroorzaken, zelfs onder de besten. De Kerk zal bloeden uit al haar wonden. Gelukkig diegenen die zullen volharden en toevlucht zoeken in Mijn Hart, want op het eind zal Mijn Onbevlekt Hart triomferen.” (Derde Geheim van Fatima)

In de Kerk blijf het momenteel redelijk stil. Sinds Kardinaal Burke opnieuw een postje heeft gekregen in de Apostolische Signatuur horen we zo goed als niets meer van hem. De langverwachte “Formele Correctie” lijkt nu op de lange baan te zijn geschoven.

100 jaar Fatima lijkt alleszins één en ander in gang te hebben gestoken op gebied van Gods Kastijding en tekenen aan de hemel. Zo berichtten we reeds dat sinds de totale zonsverduistering in Amerika in augustus er een aantal zeer zware orkanen zijn geweest die dood en vernieling zaaiden in het gebied rond de Golf van Mexico. Er was de orkaan Harvey, de grootste en zwaarste natuurramp in de Amerikaanse geschiedenis. Recent was er een andere zware categorie-5 orkaan, Maria genaamd, die zware vernielingen aanrichtte in Puerto Rico.

Het orkaanseizoen van 2017 in de Atlantische Oceaan brak een aantal ‘records’. Het seizoen is volgens weerdeskundigen “hyperactief“, en heeft de hoogste totale ooit geregistreerde geaccumuleerde cycloon-energie (ACE) en sinds oktober 2017 het hoogst aantal grote orkanen sinds 2005. Het heeft het grootst aantal opeenvolgende orkanen in het satelliettijdperk, met Franklin tot Ophelia die allemaal windsnelheden van minstens 120 km/u haalden. Bovendien is dit het meest vernietigende en het meest kostelijke seizoen sinds het begin van de metingen, met een geraamde kost van ruim 186,8 miljard dollar, waarvan bijna alles veroorzaakt door drie van de zwaarste orkanen van het seizoen – Harvey, Irma, en Maria. Orkaan Irma was de krachtigste orkaan ooit geregistreerd in de Atlantische oceaan buiten de Golf van Mexico en de Carribische zee. Dit seizoen is het enige ooit waarin drie orkanen een ACE van meer dan 40 hadden. Dit seizoen was ook het eerste sinds het begin van de metingen met drie Atlantische orkanen die aan land gingen in de VS of één van z’n territoria als categorie 4 of zwaarder. En dit seizoen had ook de zwaarste oostwaarts geregistreerde orkaan sinds het begin van de metingen, Ophelia genaamd.

Ophelia ging aan land in Ierland als een post-tropische storm, met windsnelheden rond de 110 km/u en windstoten tot 176 km/u. Dit zorgde ervoor dat wij in Midden-Europa een soort nazomer kregen, maar deze orkaan zorgde ook voor transport van zeer veel saharazand in de atmosfeer en rook van de bosbranden in Spanje en Portugal, waardoor er een soort onheilspellende verduistering/verkleuring van de lucht gebeurde in delen van Engeland. Ook in bepaalde delen van België en Nederland kleurde de lucht de hele dinsdagvoormiddag geelachtig en zag de zon eruit zoals oranje straatverlichting. Een onheilspellend teken? Wie zal het zeggen.

 

Momenteel zijn er zeer zware bosbranden in delen van Spanje en Portugal, alsook in Californië, waar ze de stempel “de dodelijkste bosbranden in de geschiedenis van de staat” meekregen. In Portugal zijn drie dagen nationale rouw uitgeroepen voor de slachtoffers van de bosbranden. In juni waren er ook al zware bosbranden, één van de zwaarste in de geschiedenis van Portugal, waarbij toen meer dan 60 mensen stierven – vaak werden ze levend verbrand terwijl ze vluchtten in hun wagen. Opvallend was dat deze zware branden gebeurden ongeveer in het midden tussen Coïmbra, waar zr. Lucia Dos Santos zo lang in het klooster heeft verbleven en Fatima, waar de verschijningen gebeurden.

Oorlogsdreigingen

Op wereldniveau zijn er dan weer andere ontwikkelingen. Zo dreigt president Trump de “nucleaire deal” met Iran op te blazen, waarbij experts waarschuwen dat dit kan leiden tot nucleaire oorlog. “Het probleem is dat wij een limiet hebben op het hebben van escalaties,” zo vertelde Jean-Marie Collin, coördinator voor Frankrijk van de Internationale Campagne om Nucleaire Wapens af te schaffen (ICAN), die recentelijk ook de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Hij waarschuwde voor het bereiken van het kookpunt in de vijandigheden en dat dit tot oorlog kan leiden. “Alle landen zouden getroffen worden door deze mogelijke oorlog [tussen Iran en de VS].”

En de Noord-Koreaanse afgevaardigde bij de VN zei vandaag dat de crisis op het Koreaanse schiereiland het “gevaarlijke punt” heeft bereikt waarop “elk moment” nucleaire oorlog kan uitbreken. De VS is vandaag opnieuw begonnen met militaire oefeningen op zee samen met het Zuid-Koreaanse leger. Noord-Korea dreigde opnieuw met een aanval, “een regen van raketten”, op Guam. Het is reeds maanden dat beide leiders, Donald Trump en Kim-Jong Un, allerhande beledigingen naar elkaars hoofd slingeren. Zo noemde Trump Kim een “raketman op zelfmoordmissie” en zei Kim over Trump dat hij een “mentaal ontspoorde Amerikaanse seniel” is. Noord-Korea wees alle diplomatieke onderhandelingen af en zei dat het enkel bereid is om z’n nucleaire wapens op te geven indien de VS dat ook doet.

Het ziet er dus voor de nabije toekomst niet zo rooskleurig uit. Het enige wat wij kunnen doen is verder doen wat Maria in Fatima en andere verschijningsoorden gevraagd heeft: het vurig en onophoudelijk bidden van de Rozenkrans. God zal ter zijner tijd wel ingrijpen.

Categorieën:100 jaar Fatima

14 antwoorden »

 1. Fatima is profetisch nog steeds relevant en van grote betekenis . De orkaan die Ierland aandeed zou dat ook toeval zijn geweest? En dan is het derde geheim door het Vaticaan nog niet in zijn geheel vrijgegeven wie weet wat ons nog te wachten staat ? Het geloofsafval aan de top van de kerk is reeds een feit aan het worden en we worden geconfronteerd door een paus die de zeden en de normen in de kerk zo aan het afzwakken is dat zelfs mensen die niet geloven zich vragen beginnen te stellen ,dus Fatima is voor mij van groot belang tot op vandaag!!!

  • Ik denk dat dankzij de oprecht devote protestantse gelovigen (oa bible-belt) ons Nederland nog gespaard blijft voor deze kastijdingen.
   Hebben we er als rooms-katholieken oog voor? Zij we hen dankbaar voor hún oprechtheid?

 2. Boodschap 520 van MDM op 11 augustus 2012
  De stortregens, de overstromingen en de vernietiging van de komende oogsten zullen het resultaat zijn van een kastijding van de Hemel.

  Mijn zeer geliefde dochter, de stortregens die over de hele wereld zullen neervallen stellen de stroom van tranen voor die uit mijn ogen vallen wanneer Ik (Jezus Christus) Gods kinderen zo ver van het pad van eeuwige redding zie ronddwalen. De stortregens, de overstromingen en de vernietiging van de komende oogsten zullen het resultaat zijn van een kastijding van de Hemel. De tranendalen zullen plots overal ontstaan en men zal ze toeschrijven aan de klimaatsverandering en de opwarming van de aarde. Maar dat is niet zo.

 3. Toen de opstand tegen de Roemeense dictator, Nicolae Ceaușescu, in 1989 uitbrak had deze enkele maanden voordien ervoor gezorgd dat dankzij draconische maatregelen Roemenië geen buitenlandse schulden meer had. Boze tongen beweren dat dat de onderliggende reden waarom die opstand uitbrak. De Rothschilds hadden zulks niet in dank afgenomen. Immers een land in schulden is manipuleerbaar.

 4. Het gaat er nu om om te getuigen dat die rampen door God gezonden zijn als kastijding voor onze hemeltergende zonden. Zulk een getuigenis zal belachelijk worden gemaakt. Maar liever belachelijk voor mijn medemens dan voor God. Toch zal dat een aantal mensen aan het denken zetten.

  Laten we ook bidden bidden om Gods ontferming:
  Kruistochtgebed 14 is een gebed tot God de Vader om beschermijg tegen een nucleaire oorlog.
  Kruistochtgebed 83 is een gebed er inperking van de kastijdingen.

 5. Op 13 mei 2000 zei kardinaal Sodano bij bekendmaking van het derde geheim, dat die voorspelling vanaf nu tot het verleden behoorde. Exact op dat moment, op 13 mei 2000 om 15.00 uur, vond er in Enschede een verwoestende vuurwerkramp van apocalyptische proporties plaats:
  https://www.google.nl/search?q=vuurwerkramp+enschede&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwishY3u9vfWAhXJ6xoKHcreDS8Q_AUICigB&biw=1920&bih=1014

  Paus Johannes Paulus II heeft naderhand aan de stad en haar getroffen bewoners nog zijn oprechte medeleven betoond.

  • De bekendmaking van het zgn. Derde geheim vond bij mijn weten plaats op 26 juni 2000. Dus niet op 13 mei…

  • De mondelinge, informele openbaarmaking van het derde geheim door kardinaal Sodano – de verklaring dat het in essentie zou gaan om de aanslag op de paus van 13 mei 1981 – gebeurde op 13 mei 2000 te Fatima, terwijl het formele, schriftelijke document met het visioen en de uitleg daarvan, daarna inderdaad op 26 juni werd vrijgegeven en gepubliceerd.

 6. Op 13 mei 1982 sprak paus Johannes Paulus II te Fatima de toewijdingsakte tot het Onbevlekte Hart uit, met daarin onder andere de volgende bede:
  “Voor oncontroleerbare zelfvernietiging (…), bewaar ons!”
  Vergelijken we dat wederom met Enschede, 13 mei 2000…

 7. mijne heren,dat zonnewonder in nigeria is een natuurverschijnsel, kijk eens rond op youtube
  en met fatima heeft dat niets te maken

  ik ben dr ingenieur fysica met veertig jaar ervaring en ruime kennis van fysica uiteraard en astronomie
  studie van bovenste luchtlagen atmosfeer,ionosfeer enz,
  voor heel wat organisaties gewerkt overal in de wereld,adviesraden voor space agencies enz

  uw krankzinnige conclusies als er “iets ” gebeurt wordt op deze website altijd beantwoord door idioten met een iq van 12,5
  ja God bestaat, de mens is slecht allemaal akkoord mee, God had allang de wereld moeten vernietigenen ja rome is corrupt geworden
  en abortus is moord inderdaad, ik probeer een goed mens te zijn maar ik ben geen godsdienstgek
  […]

  Noot van de moderator: De reactie was langer, maar een gedeelte hebben we niet geplaatst omdat de redactie zich het recht voorbehoud om in geval van een persoonlijke aanval, schelden of belachelijk maken zoiets te weigeren. Opmerkelijk van het zonnewonder van Fatima is dat de 40.000 aanwezigen minutenlang recht in de zon konden kijken zonder oogletsel, hetgeen niet normaal is. Datzelfde geldt voor het recente wonder in Nigeria. Naar Fatima waren journalisten gekomen om de zaak belachelijk te maken, maar geen enkele journalist die aanwezig was heeft de zaak naderhand belachelijk gemaakt. Dat wil toch wat zeggen. Het gebeurde in Fatima en Nigeria was geestelijk, daar is ieder het over eens want ten eerste was het een lokaal gebeuren en bovendien kon het niet gefotografeerd worden of gefilmd om een getrouwe weergave te krijgen. Uw kennis van de fysica en astronomie kan ons hierin niet verder helpen.

  • Ik heb eens rondgekeken op youtube en kom dan in de commentaren bij de filmpjes onder andere tegen dat de aanwezige mensen merendeels gewoon rond blijven lopen zonder aandacht te besteden aan de knipperende zon (klopt), en dat de camera problemen met aanpassing van zijn belichting (het diafragma) heeft als die recht op de zon wordt gericht (een technische tekortkoming van de camera dus).

 8. Ik heb gisteren de volledige versie gelezen, ik snap echt niet wat hier zo beledigend aan was dat het moest verwijderd worden. Schijnbaar schermen jullie zeer graag met termen als censuur en mensen monddood maken in de ‘mainstream’ media, maar één kritische noot hier, en jullie slaan zelf in de censuur. Spijtige zaak…

  • er stond: “en idioten gelijk […] etc”. We laten alle reacties met beledigingen staan, maar niet aan het adres van externe mensen die een bijdrage tot deze site leveren. Er zijn grenzen. Beleefdheid is niet te veel gevraagd denk ik.