Homofiele pelgrimstocht met zegen van Aartsbisschop Tobin

Archbishop Joseph W. Tobin of Indianapolis is seen June 29, 2013, at the Vatican. (CNS photo/Paul Haring) See INDIANA-UTAH-ABORTION-RESTRICT March 31, 2016.

In New Jersey, in de Verenigde Staten, wordt op 21 mei een LGBT (lesbisch-Homofiel-Bisexueel-Transgender) pelgrimstocht naar de Heilig Hart basiliek van Newark, met aansluitend Mis, georganiseerd. De pelgrimstocht wordt gesponsord door twee lokale parochies. Op de flyers van het evenement kan men lezen: “Met de zegen en beste wensen van Zijne Eminentie Kardinaal Joseph Tobin, C.Ss.R., Aartsbisschop van Newark…”

De Mis zal voorgegaan worden door E.H. Francis Gargani, die al vaak retraites voor LGBT katholieken organiseerde. Één van deze retraites werd al aanbevolen door de pro-homofiele ‘The Open Hearts LGBT Ministry’, dat zo radicaal is in het willen includeren van homofilie in de Katholieke Kerk, dat zij zich ook bezighoudt met het lezen van boeken over een homofiele Christus (“From Sin to Amazing Grace: Discovering the Queer Christ” door Patrick Cheng).

Bron: Blog Joseph Sciambra