Priesters en seminaristen in Malta die zich weigeren te schikken naar Amoris Laetitia, worden onder druk gezet

amorislaetitia
Foto: Osservatore Romano

Seminaristen en priesters in Malta die niet in lijn zijn met de interpretatie van de bisschoppen van Amoris Laetitia, worden onder druk gezet om zich aan te passen. Een aantal ‘criteria’ voor de interpretatie van hoofdstuk 8 van de Amoris Laetitia werd als richtlijn gegeven voor het toepassen van de exhortatie, waarbij toegelaten wordt dat burgerlijk hertrouwde gescheidenen de Communie ontvangen.

De aartsbisschop van Malta bevestigde aan National Catholic Register, dat hij vertelde tegen de seminaristen dat “de deur van het seminarie open staat” en dat ze vrij zijn om te vertrekken als ze niet akkoord gaan met de bisschoppen en “de paus”. Met zijn berisping van zijn seminaristen, maakte Aartsbisschop Charles Scicluna duidelijk dat wie zich niet aanpast aan de lijn van de bisschoppen met betrekking tot de interpretatie van Amoris Laetitia, het seminarie kan verlaten.

Priesters en seminaristen voelen dat ze getiranniseerd worden door tegen hun geweten in gedwongen te worden om de H. Communie te geven aan mensen die in overspelige relaties leven. De opmerkingen van de bisschoppen kwamen aan de oppervlakte nadat enkele nieuwssites berichtten over geruchten dat ze priesters zouden verbieden nog de H. Mis te doen, tenzij ze Communie aan de hertrouwden zouden geven. Deze beweringen werden eerst ontkend door bisschop Grech.

Sinds de publicatie van de richtlijnen, hebben verschillende priesters in Malta contact opgenomen met het National Catholic Register, en gezegd dat hun bisschoppen geen geestelijken tolereren die een andere interpretatie hebben dan deze die gepresenteerd werd door de bisschoppen.

Bron: LifeSiteNews