Bergoglio 'man van vrede'

Bergoglio vergelijkt Donald Trump met Hitler

popangry2

Bergoglio waarschuwde gisteren tegen populistische leiders, en zei dat Duitsland er één verkoos in 1933, namelijk Adolf Hitler, en dat hij hun dictator werd.

“Crisissen veroorzaken angst, gealarmeerdheid. In mijn opinie is het meest bekende voorbeeld van Europees populisme Duitsland in 1933… Een volk dat ondergedompeld was in een crisis, dat zocht naar z’n identiteit tot deze charismatische leider kwam en beloofde hun identiteit terug te geven, en hij gaf hen een vervormde identiteit, en we weten allemaal wat er gebeurd is,” zo zei Bergoglio in een interview met de Spaanse krant El Pais.

“Hitler stal de macht niet, hij was verkozen door zijn volk, en dan vernietigde hij zijn volk.” Bergoglio zei dat “in tijden van crisis, we allemaal gebrek hebben aan een kritisch vermogen, en dat is een constante referentie voor mij… Dat is waarom ik altijd tracht te zeggen: spreek onder jullie zelf, spreek tot elkaar.”

Bergoglio zei dat hij niet snel conclusies zou nemen over Trump, maar dat hij zijn daden zal observeren vooraleer een oordeel te vellen. “We zullen zien hoe hij handelt, en wat hij doet, en dan zal ik een opinie vormen. Maar bang zijn of juichen op voorhand omdat iets zou kunnen plaatsgrijpen, is in mijn opzicht nogal onverstandig. Het zou zijn zoals profeten die calamiteiten voorspellen.”

Bron: RT.com

15 antwoorden »

 1. Tja Bergoglio gelooft niet in profeten dat is duidelijk, wat zei Jezus ook alweer over hen die de profeten vervolgden of belachelijk maakten ?

 2. Het leuke is dat als Trump een zegen voor Amerika en de wereld blijkt te zijn, mijnheer Bergoglio nooit zal kunnen zeggen: “Dat heb ik niet gezegd.” Want alles wat hij zegt wordt in steen gebeiteld. Trump is Gods troef voor de wereld. De vertaling van “a trumpcard” is “een troefkaart”.

  • Ik denk niet dat je het zo eenvoudig mag stellen. Pius XII stond zeer sterk. Hitler en Bergoglio kunnen slechts vijanden zijn. Pius XII was bepaald geen vijand van het volk van God, noch van het Woord van God. En werd Benedictus XVI ook niet beschuldigd van Hitler-gezind te zijn ? Zo ook Trump ? (al vrees ik dat ook Trump vrijmetselaar is)

   Dergelijke beschuldigingen eindigen altijd zoals de Zeppelin: een reuzeballon die in een oogwenk in het niets verdwijnt wanneer geconfronteerd met de werkelijkheid van de natuurkrachten en met God’s Woord.

   Vanuit geestelijke observatie: Pius XII en Benedictus XVI lijken me onaantastbaar.

   Bergoglio daarentegen toont voortdurend schaamteloos zijn gebrek aan geestelijke beleving, zoals de overgrote meerderheid der moderne geestelijken.

 3. Bergoglio gelooft niet in profeten, omdat hij er geen is.
  Wat hij wel is, is de valse profeet en een schijnheilig persoon.
  Wie zei er ook weer al dat Trump was die aangezocht was door God en hij president zou worden.
  Ja, ja Lunsius is een heel wijs man en dat was recht in de Roos, proficiat.

 4. En met zo’n herder zit de RK-gemeenschap opgescheept. Hij, die zijn kudde heeft uitgeleverd aan de sinds zijn ontstaan moordende, verkrachtende, discriminerende en noem het maar op, bende van Allah.

  Piet

 5. Zo zie je maar waar die Bergolio naar toe wil : naar de nieuwe wereldorde. Tja, daar past Trump niet in. Wel Hillary Clinton natuurlijk. Godzijdank is zij het niet geworden! Ik vind het echt schandalig wat die zogenaamde paus kletst.

 6. Beste ,iets anders … binnenkort 31 Januari afspraak met Belgische bisschoppenconferentie ivm Onze Vader….Ben erachter dat de verandering totaal uit de lucht is gegrepen,bekoring gangbaar zowel in het vlaams als nederlands men heeft ons dus belogen !!!!Hiermee trek ik ten strijde ….

  • Ook vele Nederlanders hebben deze petitie getekend waaronder priesters, laten wij hopen dat de Nederlandse bisschoppen open staan voor de zorg die uit de commentaren blijkt.

 7. Op Xandernieuws kun je lezen wat Trump doet b.v het stopzetten van subsidies die abortussen mogelijk maken, het bestrijden van Isis en het bestrijden van nepnieuws uit de media, en het TTIP verdrag in de prullenbak. Nou Bergoglio , wat denk je daarvan ?!

  • Wees a.u.b. voorzichtig bij artikels en websites die door zionisten worden geproduceerd. Zionisten zijn geen GELOVIGE Joden.

   Gelovige Joden zijn sterk, en in de minderheid, net zoals de Traditionele Katholieken.

   Het kan niet anders: ook Trump is vrijmetselaar.

   Hij is slechts pion nummer zoveel, die de weg voorbereid voor de antichrist die immers wereldvrede zal brengen en ongetwijfeld ook abortus en diverse onrechtvaardigheden zal relativeren of zelfs afschaffen.

   Heel die bende van grote politici en Bergoglianen zijn slechts pionnen in een wereldwijd spinneweb. Hun gezamelijk doel is verwarring stichten en u voortdurend misleiden. Ziedaar het leugenwerk des duivels.

   Wees geen argeloos vliegje. Laat u niet vangen door mooie praat.

 8. Ik vergelijk dit met de pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet,
  oftewel: 0 – 0 = 0.

 9. Wat een wantrouwen heeft deze paus toch? De pot die inderdaad de ketel verwijt dat hij zwart ziet is een juist voorbeeld !

 10. Hitler was tegen de joden, Trump voor. Kijk maar naar zijn schoonzoon en zijn houding tegenover Israel. Hoe kan je Trump nu vergelijken met Hitler.

 11. Het roept schaamte op als een man in het wit zulke zwarte dingen durft te zeggen. Echter zegt de witte van alles, maar Potus pakt door; ook bij bescherming en zorg voor ongeboren kind. Die actie werpt vruchten af, die men met praten niet bereiken kan van achter de Vaticaanse dikke muren.