Bergoglio vergelijkt Donald Trump met Hitler

popangry2

Bergoglio waarschuwde gisteren tegen populistische leiders, en zei dat Duitsland er één verkoos in 1933, namelijk Adolf Hitler, en dat hij hun dictator werd.

“Crisissen veroorzaken angst, gealarmeerdheid. In mijn opinie is het meest bekende voorbeeld van Europees populisme Duitsland in 1933… Een volk dat ondergedompeld was in een crisis, dat zocht naar z’n identiteit tot deze charismatische leider kwam en beloofde hun identiteit terug te geven, en hij gaf hen een vervormde identiteit, en we weten allemaal wat er gebeurd is,” zo zei Bergoglio in een interview met de Spaanse krant El Pais.

“Hitler stal de macht niet, hij was verkozen door zijn volk, en dan vernietigde hij zijn volk.” Bergoglio zei dat “in tijden van crisis, we allemaal gebrek hebben aan een kritisch vermogen, en dat is een constante referentie voor mij… Dat is waarom ik altijd tracht te zeggen: spreek onder jullie zelf, spreek tot elkaar.”

Bergoglio zei dat hij niet snel conclusies zou nemen over Trump, maar dat hij zijn daden zal observeren vooraleer een oordeel te vellen. “We zullen zien hoe hij handelt, en wat hij doet, en dan zal ik een opinie vormen. Maar bang zijn of juichen op voorhand omdat iets zou kunnen plaatsgrijpen, is in mijn opzicht nogal onverstandig. Het zou zijn zoals profeten die calamiteiten voorspellen.”

Bron: RT.com