Bergoglio’s uitspraken over het hard aanpakken van kindermisbruik zijn slechts loze woorden

Bergoglio’s uitspraken over het hard aanpakken van kindermisbruikers zijn slechts loze woorden. Dat is de conclusie van de Italiaanse journalist Emiliano Fittipaldi  in zijn nieuw boek ‘Lussuria’ (Lust). Zijn vorig boek, Avarizia (Hebzucht) leidde ertoe dat hij in het Vaticaan voor de rechtbank moest verschijnen vanwege het illegaal bekomen van vertrouwelijke documenten.

In zijn nieuwste boek dat donderdag in het Italiaans verschijnt, zegt hij dat Bergoglio “bijna niets” heeft gedaan om het seksueel misbruik door priesters over heel de wereld te stoppen. Fittipaldi zegt dat 1200 beweringen van misbruik tegen jonge jongens en meisjes aan het Vaticaan welden gemeld sinds het pausschap van Bergoglio drie jaar geleden. “In 20 van de gevallen die in Italië gebeurden werden priesters veroordeeld zonder enige Kerkelijke gevolgen.”

“De kernboodschap van het boek – het probleem – is dat het fenomeen van pedofilie niet bestreden wordt met voldoende kracht”, zei hij tegen de Guardian. “Over heel de wereld blijft de Kerk de privacy van de pedofielen beschermen, en ook de kardinalen die hen beschermen.

Fittipaldi kijkt naar het geval van Kardinaal George Pell en anderen, maar ook naar het geval van Mauro Inzoli, een pedofiele priester die door Benedictus XVI uit zijn priesterlijk ambt werd gezet maar door Bergoglio weer werd gerehabiliteerd. OnePeterFive haalde onlangs dit geval aan, waarbij ze Michael Dogherty citeerden:

“Paus Franciscus en zijn kardinalenvrienden staan erom bekend dat ze zich bemoeien met de uitspraken van de Congregatie van de Geloofsleer over gevallen van seksueel misbruik. Deze interventie is zo endemisch geworden in het systeem, dat gevallen van misbruik door priesters nu twee soorten van onderscheid kennen in Rome. De eerste is schuldig of onschuldig. De tweede is “met kardinalenvrienden” of “zonder kardinalenvrienden.” […] Overwegen we het geval van vader Mauro Inzoli. Inzoli leefde op een flamboyante stijl en had smaak voor snelle wagens, dat hij de bijnaam kreeg “Don Mercedes”. Hij werd ook beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Hij misbruikte naar verluidt kinderen in de biechtstoel. Hij ging zelfs zo ver dat hij kinderen leerde dat seksueel contact met hem toegelaten was door de Schrift en door hun geloof. Toen dit geval de Congregatie van de Geloofsleer bereikte, werd hij schuldig bevonden. In in 2012, onder het pausschap van Benedictus werd Inzoli uit zijn priesterlijk ambt gezet. Maar Don Mercedes had kardinalenvrienden. Kardinaal Coccopalmeria en Mgr. Pio Vito Pinto, nu deken van de Romeinse Rota, kwamen beiden tussenbeide namens Inzoli, en paus Franciscus bracht hem in 2014 terug naar de priesterlijke staat, en nodigde hem uit voor een “leven van nederigheid en gebed.” Dit deerde Inzoli allemaal niet teveel. In januari 2015 nam Don Mercedes deel aan een conferentie over de familie in Lombardije.”

Bron: OnePeterFive ; Christiantoday