De noodzaak van veel gebed op dit kritisch moment in de geschiedenis

doomsday clock

De toestand in Kerk en wereld blijft ernstig, en wordt er niet meteen rooskleuriger op. Vandaar dat het belangrijk is om niet te verslappen in het gebed en de waakzaamheid.

Een overzicht.

Obama, Rusland en het Midden-Oosten

Obama is er toch in geslaagd om Israël een mes in de rug te steken, door toe te laten een anti-Israëlische resolutie te laten goedkeuren bij de VN. Hij is tevens hard bezig om een conflict uit te lokken met Rusland, liefst nog voordat Trump het Witte Huis inneemt op 20 januari.

Het is uiteraard niet zo omdat Trump werd verkozen op 8 november dat alles ineens rozengeur en maneschijn is.

Hoewel daadwerkelijk bewijs uitblijft, blijven McCain en anderen vasthouden aan het idee dat Rusland achter de hack zit van de Amerikaanse verkiezingen. Daar moet Rusland volgens hen hard voor worden gestraft. In de bewoordingen van senator John McCain: “Vladimir Poetin is een crimineel en een bullebak en een moordenaar. Hij begrijpt macht, en dat is al wat hij begrijpt.”

John “Regime Change” McCain kreeg daarin de steun van president Obama die gisteren nieuwe sancties tegen Rusland afkondigde. Dat daarbij nog steeds geen bewijs geleverd is van inmenging door Rusland in de verkiezingen lijkt niet ter zake te doen. Zo worden een 35-tal diplomaten het land uitgezet en gaf Obama aan nog enkele andere “geheime verrassingen” in petto te hebben.

In oktober beschuldigden de VS Rusland ervan de verkiezingen te willen beïnvloeden met politieke hacks. Daarbij kwamen e-mails van de democraten op straat te liggen via WikiLeaks, maar zowel WikiLeaks zelf als Rusland beweren bij hoog en bij laag dat de informatie niet afkomstig was van Rusland. Een deel van de nieuwe maatregelen, in het verlengde van de al bestaande sancties uit 2015, zal economische van aard zijn maar ook diplomatieke maatregelen kunnen worden verwacht. Ook zou de VS gerichte cyberaanvallen tegen Rusland overwegen.

De provocaties van de VS kunnen volgens een woordvoerster van het Russische ministerie van buitenlandse zaken rekenen op vergelding. Ze gaf aan: “We hebben genoeg van de leugens over Russische hackers.”

Obama liet de afgelopen dagen al weten dat hij stappen zou ondernemen tegen Rusland voor de vermeende aanvallen. Hij heeft zijn Russische ambtgenoot ook er rechtstreeks van beschuldigd betrokken te zijn, aangezien “er niet veel gebeurt in Rusland zonder de goedkeuring van Vladimir Poetin. Ook werd daarbij weer geen bewijsmateriaal geleverd.

Waar veel mensen ook niet aan denken is dat Obama wel eens kan beslissen om geen voet te verzetten uit het Witte Huis. Als hij nu zegt: “Ik blijf!” en Trump de gelegenheid ontzegt om officieel president te worden, wat dan? Ofwel gebeurt er vóór 20 januari iets ernstig waardoor de noodtoestand wordt uitgeroepen in de VS, en Obama automatisch aanblijft als president.

Een hele reeks van scenario’s is mogelijk. Mensen zoals Obama en Clinton zijn tot alles in staat. En ze zijn ongetwijfeld wel iets aan het bekokstoven.

Trump tweette al eerder dat de overgang zeer moeilijk zal zijn:

trumptwitter

De situatie in het Midden-Oosten wordt door de anti-Israëlische resolutie ook meer gespannen. Indien Israël vierkant z’n voeten veegt aan deze resolutie, dan kunnen Arabische landen dreigen met vergelding en kan er conflict ontstaan. De situatie in Syrië mag dan wel aan het bedaren zijn, het Midden-Oosten lijkt op een strook buskruit, waar het aan de ene kant opgebrand is, vliegt het aan de andere kant in brand. In maart dit jaar lanceerde Iran nog twee raketten waar in het Hebreeuws op stond “Israël moet van de kaart worden geveegd.”

Situatie in de Kerk

A flash of lighting is seen over St.Peter's Basilica during a rainstorm at Vatican in this picture provided by Ansa on February 11, 2013. Pope Benedict stunned the Roman Catholic Church on Monday when he announced he would stand down, the first pope to do so in 700 years, saying he no longer had the mental and physical strength to carry on. REUTERS/ANSA/ Alessandro Di Meo ( VATICAN - Tags: RELIGION) ATTENTION EDITORS - NO COMMERCIAL USE. NO MAGS. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. ITALY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ITALY

De situatie in de Katholieke Kerk is ook bijzonder gespannen. De komende maanden zijn zeer kritisch en het zal niet al te lang meer duren vooraleer een schisma een feit is. Dan distantieert de Ware Kerk zich van het ketters geworden Rome. Het is belangrijk om te blijven bidden voor de priesters, zodat ze trouw blijven aan Christus.

Met de 100ste verjaardag van Fatima die dichterbij komt, kan er nog heel wat gebeuren. Maar we laten ons niet uit ons lood slaan, en we volharden in het gebed.

Het vurig gebed van een rechtvaardige bereikt veel. Elia was ook maar een mens, net als wij, maar toen hij met aandrang bad dat het niet zou regenen, viel er geen regen op het land, drie jaar en zes maanden lang. Hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en het land bracht zijn vrucht voort. (Jak. 5,16-18)

Jezus antwoordde hem: ‘Heb vertrouwen in God. Ik verzeker jullie: ieder die tot die berg zegt: “Verhef je en stort je in zee”, en geen twijfel heeft in zijn hart, maar erop vertrouwt dat zal gebeuren wat hij zegt, hem zal het ten deel vallen. Daarom zeg Ik jullie: alles waar je om bidt en vraagt, vertrouw erop dat je het al ontvangen hebt, en het zal je ten deel vallen. En wanneer je staat te bidden, vergeef dan degene tegen wie je iets hebt, opdat je Vader in de hemel ook jullie je overtredingen vergeeft.(Marc. 11,22-25)

Een paar fragmenten uit het Boek der Waarheid:

Mijn zeer geliefde dochter, het is belangrijk dat Mijn leerlingen op aarde begrijpen hoe gebed de mensheid zal, en kan, redden. De kracht van het gebed, en vooral het bidden van de heilige Rozenkrans, die het Beest machteloos maakt, mag niet onderschat worden. Om meer zielen te redden, moeten jullie bovendien het Kroontje van de Goddelijke Barmhartigheid bidden. (7 maart 2013)

Mijn boodschappen zijn hoopvol en Ik zal veel van het voorzegde lijden verzachten door de kracht van Mijn kruistochtgebedsgroepen. Het doel van deze missie bestaat erin zielen te redden. Het heeft nooit om iets anders gegaan. Mijn boodschappen worden gegeven om jullie te verlichten, om jullie te wijzen op de gevaren die jullie geloof aantasten en om jullie voor te bereiden op Mijn Nieuw Paradijs. Ga nu heen in vrede! Ik zal elke kruistochtgebedsgroep bekleden met Mijn overvloed aan genaden, waaronder de gave van onderscheiding (25 januari 2013)

Mijn Heilige Rozenkrans kan, wanneer deze gebeden wordt door het overwegen van alle mysteries in één gebed, oorlog voorkomen. (De H. Maagd; 23 februari 2012)

Mijn kind, laat aan al Gods kinderen weten dat hoe meer verzet er op dit moment is tegen het heilig woord van Mijn Zoon, hoe meer de genaden over de leerlingen van Mijn Zoon uitgestort zullen worden. Al de voorzegde profetieën kunnen in veel opzichten ingeperkt worden als al Gods kinderen de genade van bekering zouden aanvaarden. Bekering kan de impact van de Antichrist verzwakken. Jullie dagelijkse gebeden, waaronder het bidden van de kruistochtgebeden, zullen helpen om dit te bewerkstelligen. (De H. Maagd, 23 augustus 2012)

rosary

Bronnen: Beurscom; RT; EndTimeHeadlines