Kardinaal Brandmüller: ‘Eenieder die denkt dat volharden in overspel en het ontvangen van de Communie compatibel zijn, is een ketter en promoot schisma’

In in een interview met het Duitse blad Der Spiegel gaf één van de dubia-kardinalen Bergoglio opnieuw een veeg uit de pan. Ook wordt er een opmerkelijke uitspraak van Bergoglio bekend gemaakt.

Brandmüller zei in zijn appartement vlak naast de St.-Pietersbasiliek: “Het is alles of niets, om te spreken in algemene termen; het gaat over de kern van het geheel, over het onderrichten van de Leer.” Bergoglio wil samen met Kardinaal Kasper “centrale grondregels van het Katholieke Geloof versoepelen en het aan de lokale bisschoppen en priesters over te laten om ze te interpreteren voor het dagelijks leven van de mensen.”

Dan zei Brandmüller: “Eenieder die denkt dat volharden in overspel en het ontvangen van de Communie compatibel zijn, is een ketter en promoot schisma.” De Heilige Schrift is geen plaats waar iedereen kan kiezen wat hij leuk vindt. Brandmüller zei dat geestelijken het recht niet hebben om Christus’ leer te veranderen. “We zijn, volgens de H. Apostel Paulus, bedienaren van de mysteries van God, maar geen houders van het recht om het te verwerpen.”

Op het einde van het artikel maakte Mayr, de journalist, nog één en ander bekend over Bergoglio. Hij “vecht nog steeds voor zijn nalatenschap”. Hij staat om 5 uur ’s morgens op om te beginnen werken. “Er is niet veel tijd meer over voor hem,” zegt Mayr. “Maar hij kan nog enkele verrassingen voor ons hebben.” En Bergoglio zou tegen een kleine kring van naasten hebben gezegd: “Het is niet uitgesloten dat ik de geschiedenis inga als diegene die de Katholieke Kerk heeft gesplitst.”

Bron: OnePeterFive