Bergoglio laat zich in met New Age en vraagt aan de burgemeester van Parijs: ‘Zend mij positieve golven’

Bergoglio en zijn Taoïstische genezer

Bergoglio vroeg aan de atheïstische burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, om hem “positieve golven” te zenden als steun voor zijn pontificaat, net op dezelfde manier als hij om gebed vraagt bij Katholieken. Dat meldt de Franse krant Le Point.

“Ik vraag u in goed geweten om voor mij te bidden of aan mij te denken en mij positieve golven te zenden”, aldus Bergoglio op het eind van zijn brief aan Hidalgo. Hij lijkt hiermee gebed en ‘golven’ op één lijn te stellen.

Bergoglio tekende de brief die door zijn privé-secrateris werd verzonden, om Hidaglo en 70 andere burgemeesters van over heel Europa te bedanken om afgelopen week deel te nemen aan een conferentie over hulp aan vluchtelingen, dat georganiseerd werd door de Pauselijke Academie voor Wetenschappen en dat plaatsvond in het Vaticaan.

Hidalgo ging akkoord om een nieuw vluchtelingenkamp te bouwen in de hoofdstad van Frankrijk, om de migranten te helpen die in Europa binnenstromen. Ze deed haar plan uit de doeken in noord-Parijs, waar ze zei dat haar land niet kan toekijken wanneer de Middellandse Zee “een kerkhof” wordt voor migranten. Bergoglio prees Hidalgo voor haar werk. Hidalgo is sinds 1994 lid van de Socialistische Partij in Frankrijk en is een overtuigde atheïst.

Het concept van “positieve en negatieve golven” is afkomstig uit de New Age en andere esoterische stromingen, zoals Taoïsme. Ze zijn Bergoglio echter niet onbekend. We weten dat hij al eerder ‘positieve’ golven ontving, toen hij in 2005 door de Chinese Taoïst Liù Ming van allerlei kwalen werd genezen.

Tapa-TAO-final-page-001

Bergoglio en zijn Taoïstische genezer
Bergoglio en zijn Taoïstische genezer

tao_awaken_healing_energy

 

Bron: LifeSiteNews