Kerk in Nederland

Teken de petitie tegen het ‘nieuw’ Onze Vader

stylo

Een lezer vroeg ons om hun petitie tegen het ‘nieuw’ Onze Vader op onze website te publiceren.

NEEN! tegen BEPROEVING in het ONZE VADER

 • Bij deze doe ik een oproep aan alle gelovigen om het nieuwe Onze Vader NIET mee te bidden !
 • Bekoring veranderen in beproeving is een enorme blunder !
 • In het Nieuwe testament staat duidelijk bij Marcus 14,38: Waakt en bidt,dat gij niet op de bekoring ingaat,de geest is wel gewillig,maar het vlees is zwak. Bij Matteus 26,41 vinden we net dezelfde tekst!
 • Wij mogen de woorden die in het Onze Vader staan NIET uit hun context rukken: en leid ons niet in BEKORING, MAAR VERLOS ONS VAN HET KWADE! Hier wordt dus duidelijk gemaakt dat de BEKORING HET KWADE OMVAT!
 • Wij kunnen onmogelijk GOD vragen om niet beproefd te worden (tegenslagen, ziekte, enz…) immers de beproeving geeft ons de kans ons lijden op te dragen aan GOD, het geeft ons de kans duidelijk te kiezen voor HEM ondanks alle miserie!
 • Ik weet dat er vele bisschoppen niet te spreken waren over deze verandering ….hun stem werd NIET gehoord !
 • Ik hoop dat u, in eer en geweten, uw  stem geeft aan deze petitie opdat een massaal NEEN stemmen TEGEN BEPROEVING IN HET ONZE VADER WEL GEHOORD ZOU WORDEN !

Teken de petitie HIER.

 

 

4 antwoorden »

 1. Het onze Vader is het gebed dat Jezus ons gegeven heeft en aldus de oervorm van het Christelijk gebed, Als hiervan wordt afgeweken gaat men tegen het woord van Jezus in.

 2. Het onze vader is heilig.het geeft direct kontakt met onze schepper.zijn we vergeten hoe we god moeten benaderen in alle nederigheid en dat wij nietig zijn?
  In de bijbel staat hoe de heer benadert wenst te worden.geleerd door jezus onze heer en verlosser.bid voor diegene die het in twijfel brengen.zij weten niet beter.

 3. Het kan niet zijn dat je vraagt :”Leid ons niet in beproeving.” ,want ieder mens heeft nou eenmaal te maken met beproevingen die nodig zijn voor je groei. Tegenslagen zijn niet leuk,maar hebben als doel dat je geestelijk vooruit komt. Gelukkig kunnen we Christus,Maria of onze engel om hulp vragen in zulke omstandigheden.