Deken van de Romeinse Rota staat op befaamde lijst van ‘kerkelijke’ Vrijmetselaars

vaticananloggia
Het magazine ‘Osservatore Politico’ waar in 1978 de lijst met kerkelijke vrijmetselaars in verscheen. De titel luidt dan ook ‘De Grootloge van het Vaticaan’.

De deken van de Romeinse Rota, Mgr. Vito Pinto, die zo fel van leer trekt tegen de vier kardinalen die hun 5 dubia aan Bergoglio openbaar maakten, blijkt op de fameuze ‘Pecorelli lijst’ van vrijmetselaars te staan.

Ze werd samengesteld door de Italiaanse onderzoeksjournalist Carmine Pecorelli, die directeur was van ‘Osservatore Politico’, een persagentschap gespecialiseerd in politieke schandalen en misdaden. De lijst verscheen in het magazine ‘OP’ op 12 september 1978, tijdens het korte (33-dagen durende) pontificaat van Johannes Paulus I. Kort daarop werd deze paus vergiftigd en op 20 maart 1979 werd Pecorelli in koelen bloede vermoord. Op de lijst staat o.a. ook de Belgische kardinaal Suenens, één van de ‘bedenkers’ van de Communie in de hand.

Vader Luigi Villa, die door Pater Pio persoonlijk was aangesteld om de vrijmetselarij in de Kerk aan de kaak te stellen, bevestigde later de echtheid van deze lijst.

listamassoni

listamassoni2

Monsignor Pio Vito Pinto speaks during a press conference to illustrate a new law issued by Pope Francis regulating how bishops around the world determine when a fundamental flaw has made a marriage invalid, at the Vatican, Tuesday, Sept. 8, 2015. Pope Francis radically reformed the Catholic Church's process for annulling marriages Tuesday, allowing for fast-track decisions and removing automatic appeals in a bid to speed up and simplify the procedure. (AP Photo/Riccardo De Luca)
Mgr Pio Vito Pinto, vurig verdediger van Bergoglio en keiharde tegenstander van de vier kardinalen. (AP Photo/Riccardo De Luca)

 

U kunt het document HIER zelf raadplegen.

Bron: OnePeterFive