Katholieke priester uit de VS plaatst een geaborteerd kind op zijn altaar als een politiek statement

pavone1

Een golf van woede barstte los nadat een Katholieke priester een geaborteerd kind op het altaar plaatste als een ondersteuning om kiezers te overtuigen voor Trump te stemmen. Vader Frank Pavone, hoofd van de pro-life groep ‘Priests for Life’, postte zondag op Facebook een video waar hij met een geaborteerde baby op de voorgrond de kiezers opriep om de Republikeinen te steunen.

“Vandaag toon ik hem aan u want in deze verkiezing moeten we beslissen of we deze kindermoord zullen laten blijven doorgaan in Amerika of niet,” zo schreef hij. “Hillary Clinton en het Democratische platform zegt ‘ja, laat het vermoorden van kinderen maar doorgaan’ (en u betaalt ervoor); Donald Trump en het Republikeinse platform zegt ‘nee, het kind zou moeten beschermd worden’.

Het tonen van het geaborteerde kind op zijn altaar ging echter niet zonder controverse. Ed Mechmann, directeur van het publiek beleid voor het aartsbisdom van New York, zei dat het “absoluut ongepast is en dat het moet verworpen worden door iedereen van ons die zichzelf pro-life noemt in de volle betekenis van het woord.”

Pavone geeft de voorkeur aan het gebruik van grafische afbeeldingen van geaborteerde foetussen om de kijkers te schokken. Zijn slogan is dan ook “Amerika zal abortus niet verwerpen totdat Amerika abortus ziet.”

Vader Pavone krijgt regelmatig geaborteerde kinderen toevertrouwd om ze een kerkelijke begrafenis te geven.

pavone2

Bekijk hier de video.

Bron: Christian Today