clouds-vatican

Op 7 oktober, feest van O.L.V. van de Rozenkrans, raasde om 9u ’s morgens een onweer over het Vaticaan en opnieuw sloeg de bliksem in op de St-Pietersbasiliek. De plaatselijke politie bevestigde het nieuws en verklaarde dat er geen schade is. De bliksem raakte de koepel omstreeks 9u20.

“Ik was in de douche en ik hoorde wat leek op een luide donderklap die enkele seconden duurde en alles deed beven. Ik wist dat het onweerde, maar het klonk meer als een aardbeving dan een onweer”, vertelde een inwoner uit het Vaticaan aan Aletitia.

Een plaatselijke Italiaanse koffie-bareigenaar voegde eraan toe: “Alles schudde. Ik kon het in mijn longen voelen. Het was alsof de lucht schokte voor een moment.”

636447-vatican-pope-resign-st-peter
Blikseminslag op 11 februari 2013, de dag dat Benedictus zijn aftreden aankondigde.

Het feest van O.L.V. van de Rozenkrans, origineel O.L.V. van de Overwinning, werd door Paus Pius V ingesteld om de H. Maagd te eren voor de overwinning van de Christelijke vloot op de Turkse vloot, bij de slag van Lepanto in 1571. Toen de strijd bezig was beval Paus Pius V dat alle kerken in Rome dag en nacht zouden openblijven om er te kunnen bidden tot O.L.Vrouw.

Bron: Aletitia

De redactie Avatar

Published by

2 reacties op “Koepel van St-Pietersbasiliek getroffen door bliksem op feest van O.L.V van de Rozenkrans”

  1. willy Avatar
    willy

    Het is niet de eerste keer dat dit een gebeuren is het lijkt op een teken vanuit de hemel bekeer jullie!

  2. BEN Avatar
    BEN

    Het id niet de eerste keer en dat is logisch. Het is het hoogste gebouw in de ruime omgeving. Dat de oude belgen en de germanen zich bezig hielden met natuugodsdiensten tot daar aan toe. Op deze site klinken dergelujke vernanden zeer heidens.