christenvervolging

China viseert opnieuw de Christenen: nieuwe beperkingen op religieuze vrijheid

chinachristians

Christenen in China zien binnenkort nog hardere tijden tegemoet, want de overheid is van plan om nieuwe beperkingen op te leggen op religieuze vrijheid. De Christelijke mensenrechtenorganisatie China Aid maakte zich recent zorgen over de vrijgave van een ontwerp van een nieuwe reeks religieuze beperkingen door de Raad van State van de Chinese Volksrepubliek.

De nieuwe voorgestelde reguleringen, die naar verluidt al deze maand zouden ingevoerd worden, omvatten een ban op een heel scala aan religieuze praktijken zoals “het optrommelen van burgers om religieuze oefeningen, conferenties en activiteiten op locatie te organiseren,” en “het prediken, organiseren van religieuze activiteiten en het oprichten van religieuze instituten of religieuze plaatsen op scholen.”

De nieuwe ban streeft er ook naar om de verspreiding van Gods Woord online aan banden te leggen. Men wil ook het “organiseren van religieuze activiteiten in niet-goedgekeurde religieuze plaatsen” verbieden, dat wordt gezien als een poging om het contact tussen kerken en religieuze organisaties in China te reduceren.

Volgens China Aid zijn deze regels bedoeld om verder “alle niet-officiële religieuze activiteiten te onderdrukken door Christelijke huiskerken op te heffen, Tibetaanse en Xinjiang-separatisten het zwijgen op te leggen en de invloed van het Vaticaan op Chinese katholieken te ondermijnen.”  (dat laatste zal wel het minste van hun zorgen wezen, ndvdr)

De organisatie sprak met een voorganger, Zhou genaamd, die de poging van de Chinese communistische partij om “de religie in handen te nemen” veroordeelde. “De overheid wil alles controleren, zelfs de kleinste aspecten. Deze herziening zal verder de mogelijkheid van het versoepelen van religieuze controle in China reduceren. Het begint onmogelijk te worden,” aldus Zhou.

Echter, Bob Fu van China Aid zei dat vervolging groei stimuleert. “Wat ik zie is dat met de nieuwe golf van vervolging er een nieuwe golf van herleving is,” vertelde hij aan LifeSiteNews.

Emily Fuentes van Open Doors ging hiermee akkoord: “Het Christendom groeit het snelst waar de vervolging het ergst is. De vervolgers zijn gefascineerd door de mensen die dit geloof blijven aanhangen. Er is een soort van aantrekking van iets dat taboe is.”

David Aikman, auteur van “Jesus in Beijing”, en voormalig kantoor-chef van TIME magazine in Peking, zegt dat het groeipercentage van het Christendom in China jaarlijks 7% bedraagt.

Bron: Christian Today

chinacross

Categorieën:christenvervolging

1 antwoord »

1. goed artikel de wereld wil zaken doen met China maar China tolereert geen gelovigen en zeker geen Christenen. De kerken in China worden al lange tijd vervolgd .De kerk groeit daar waar vervolging is en was dat weten we vanuit de Romeinse tijden ook ondanks vele martelaren bleef in die tijd de kerk groeien laten we bidden voor China !