Vluchteling uit Ghana vandaliseert verschillende kerken in Rome

beeldenrome
Een Mariabeeld waar het gezicht eraf werd geslagen.

In Rome zijn verschillende kerken het doelwit geworden van vandalisme. Een verdachte – een 39-jaar oude Ghanees – werd opgepakt. Eén van de pastoors dacht dat het IS was.

Nadat er vrijdagnacht twee incidenten waren in de kerken van San Martino ai Monti en Santa Prassede, sloeg de vandaal ook toe in de kerken van San Vitale en San Giovanni dei Fiorentin. Naar aanleiding van de beschrijving van de priester heeft de politie een 39-jaar oude Ghanees opgepakt, die reeds bekend stond. Zijn motief is “onbekend”.

Er werden diverse heiligenbeelden omvergeduwd en kapotgeslagen, een altaar werd verwoest, kandelaars neergehaald, kruisbeelden kapotgesmeten… In één van de kerken konden de 15 aanwezige parochianen hem verjagen, juist voordat hij een crucifix in brand kon steken.

Volgens de Italiaanse krant Messaggero zei de pastoor van Santa Prassede: “Er was veel lawaai, ik dacht dat het IS was. De kerk was gevuld met pelgrims, die begonnen te panikeren, de mensen vluchtten en renden. Maar ik slaagde erin hem te stoppen terwijl hij op het altaar was, dan kwamen andere mensen en hielpen mij. Hij slaagde er echter in om te ontsnappen. We waren bang omdat we niet wisten of dat hij gewapend was.”

Bron: Eponymous Flower