Priestervervolging in Mexico?

Priesters wonen de begrafenis van de vermoorde Eerwaarde Jose Alfredo Suarez de la Cruz bij.
Priesters wonen de begrafenis van de vermoorde Eerwaarde Jose Alfredo Suarez de la Cruz bij.
Priesters wonen de begrafenis van de vermoorde Eerwaarde Jose Alfredo Suarez de la Cruz bij.

Op maandag 19 september werd Jose Alfredo Lopez Guillén, een Mexicaanse priester van 43 jaar, tijdens een diefstal in zijn woonplaats in Janamuato ontvoerd. Dit gebeurde de dag nadat twee andere priesters, Alejo Nabor Jimenez en Alfredo Suarez de la Cruz, vermoord teruggevonden werden.

Het lichaam van de ontvoerde priester werd afgelopen zaterdag teruggevonden nabij het dorpje Puruandiro. Volgens de openbare aanklagers was hij een aantal dagen daarvoor doodgeschoten. De moord op priester Lopez Guillén lijkt geen verband te houden met de moord op de twee andere priesters. Alle drie de priesters werden wel omgebracht door de kogel.

“Zouden de priesters omwille van hun priesterwijding vermoord zijn? Zullen andere Mexicaanse priesters hen binnenkort ook in het martelaarschap volgen?” zijn vragen die men zich bij dergelijk nieuws kan stellen.

Laat ons bidden voor de priesters en hun vervolgers.

Bronnen: kro-nrcv.nl, Fox News