Christelijke films

Mel Gibson bevestigt dat hij een vervolg wil op ‘The Passion of the Christ’

melgibson
Mel Gibson heeft bevestigd dat men begonnen is met werken aan een vervolg op zijn film ‘The Passion of the Christ’ uit 2004. In een verklaring onthulde de Australische acteur dat het werk al begonnen is voor de blockbuster, het de titel ‘The Resurrection’ zal krijgen, en dat de scenarioschrijver Randall Wallace (bekend van o.a. Bravehaert) reeds heeft toegezegd op het project.

“Natuurlijk is het een grote onderneming, en je weet, het is niet the Passion 2. Het noemt ‘The Ressurection'”, zo zei Mel tijdens een interview met Greg Laurie op het SoCal Harvest Crusade in Californië. “Het is natuurlijk een zeer groot onderwerp, en het moet goed bekeken worden, want we willen niet zomaar een simpele weergave – we willen bestuderen wat er gebeurde. Maar om het te bestuderen, zal de ervaring en het ontdekken van diepere betekenissen van waarover het gaat wat werk vereisen, en Randall Wallace zal die taak op zich nemen.”

sequel

“Hij is een briljante schrijver en een groot regisseur. Hij regisseerde ‘We Were Soldiers’ en ‘Heaven Is For Real’ en dergelijke. Dus is hij een goeie schrijver en regisseur.” Randall Wallace heeft ook gesproken over zijn verlangen om deel te nemen aan een vervolgfilm van ‘The Passion of the Christ’. Hij vertelde de Hollywood reporter: “Ik wilde altijd al dit verhaal vertellen. The Passion is het begin en er is veel meer om te vertellen.”

Ze waren geïnteresseerd door de grote vraag onder religieuze toegewijden, die de originele film meehielpen de grootste winstgevende onafhankelijke film aller tijden te maken. Hij zei: “De evangelische gemeenschap beschouwt The Passion als de grootste film die ooit uit Hollywood kwam, en ze bleven ons vertellen dat ze denken dat een vervolg nog groter zal zijn.”

passion

‘The Passion of the Christ’ haalde een kolossale $612 miljoen binnen wereldwijd, op een daarbij vergeleken klein budget van $30 miljoen, die het de hoogste winstgevende R-beoordeelde film ooit maakte in de cinema van de VS.  Terwijl de film zonder twijfel een financieel succes was, kregen Mel en zijn team hun aandeel in negatieve kritiek. Sommigen verweten hem het overmatig geweld in de film, terwijl anderen beweerden dat het teveel van het Bijbelverhaal afweek. Wat velen niet wisten is dat de film deels gebaseerd was op visioenen van o.a. de Duitse zaligverklaarde Anna Katharina Emmerick.

Lees ook de review op BBC.

Het is nog niet bekend of de orginele acteurs Jim Caviezel en Monica Belluci, die Jezus en Maria Magdalena speelden, opnieuw hun rol zullen spelen.

Bekijk hier de officiële trailer van ‘The Passion of the Christ’

Getuigenis van Jim Caviezel, de acteur die Jezus speelde:

Bron: Daily Mail

Categorieën:Christelijke films

1. De acteur die toen voor Jezus speelde is met zijn vrouw zeer gelovig en legt regelmatig getuigenis af van zijn geloof in alle kerken. Het zullen de heidenen zijn die de kerk nog zal bekeren schreef een bekende theoloog en ik kijk reeds uit naar zijn film ! Shalom