Kerk in België

Petitie tegen ontbinding Broederschap van de Heilige Apostelen

Petitie webpagina

Webpagina van de petitie

Wie dit wenst kan de petitie tegen de ontbinding van de Broederschap van de Heilige Apostelen ondertekenen door op bovenstaande afbeelding, of door op onderstaande vette tekst te klikken.

Een eerste petitie met als doelstelling de Broederschap in België in stand te houden droeg de naam: “Voor het behoud van de Broederschap van de Heilige Apostelen”. Mgr. De Kesel heeft, de dag na de lancering van deze eerste petitie, op 15 juli een nieuw decreet ondertekend om de broederschap te ontbinden. Daarom werd deze nieuwe petitie opgestart en wordt er ook gestreefd naar een hoger aantal ‘handtekeningen’.
Deze petitie draagt de titel:

Nee aan de ontbinding van de Broederschap van de Heilige Apostelen!

Als u meer wenst te lezen over het doel van de petitie, dan kan dit ook door op bovenstaande links te klikken.

Categorieën:Kerk in België

1. Ik begrijp niet waarom men het wil afschaffen ? Misschien zijn ze wat te katholiek ? Shalom

2. de kracht van deze broederschap is de solidariteit tussen de seminaristen, diakens en priesters.
    priesters hebben een eenzaam beroep, en zijn daardoor zo kwetsbaar.
    als zij in een broederschap kunnen leven, kunnen ze elkaar ook geestelijk bijstaan, helpen en steunen.
    ik heb nooit zo een sterke banden gezien tussen deze (soms zeer jonge) seminaristen en priesters.
    ook de vreugde, de vriendschap, de openheid is hartverwarmend.
    de bewijzen zijn er, zondags en zelfs in de week zit de grote kerk behoorlijk vol!!!

waar vind je nog dagelijks een mis, met een ( soms zeer vurige ) homilie, een uur aanbidding voor en na de mis plus nog een rozenhoedje en biechtgelegenheid tijdens de aanbidding.
    de priesters zijn zo beschikbaar, wat een luxe!

zoveel wil tot heiligheid!

je komt er altijd blijgezind buiten!

trouwens de restaurantjes errond zijn ook zo blij met dit vrome volkje en de stad brussel ook!

het is een zegen voor de buurt van Sainte Cathérine en voor Brussel.

Trouwens wat Mgr De Kesel doet is volkomen onwettig. hij is nooit op bezoek gekomen om zijn mening te staven, nooit op een uitnodiging ingegaan.
    hoe kan je iets ontbinden als je niet weet over wat je het hebt, zonder eerst een doorlichting te doen?

ik ken parochiepriesters die samen leven met een vrouw en die mogen gewoon hun job verder doen, of een paar kerken verder in Brussel mochten de moslims wel “dineren” in een kerk!
    dat mag wel!

het is de wereld op z’n kop!

3. vandaag op het voorplein van Sainte Cathérine: bodypainting.
    allemaal blote mensen die zich laten beschilderen, onder de noemer: kunst.

je komt de kerk uit, en na een hemelse mis kijk je op de ‘bijoux de famille’ van de mannen die zich willen laten beschilderen.

wat een contrast!