Mirakels

Begin juli gebeurde er een Eucharistisch wonder te Aalst, België

Scan0008

Op 7 Juli 2016 om 17u45 is er te Aalst (België) een hostie spontaan beginnen bloeden. Het mirakel gebeurde in de woning van pater Eric Jacqmin in aanwezigheid van meerdere getuigen.

Hostie ontoegankelijk

De Hostie zit opgesloten in een tinnen monstrans. Het bijzondere is dat de monstrans niet kan worden geopend. De ronde houder in het midden is langs de achterzijde dicht gesoldeerd en langs de voorzijde afgesloten met een vlak glas dat achter de ring van de houder zit vastgeklemd. Het is dus onmogelijk om het voorwerp te openen zonder het stuk te maken. Enige ongeoorloofde manipulatie van de hostie is daardoor uitgesloten.

De foto van de voorzijde toont de glasplaat die onder de ring van de houder zit geklemd. Zonder het glas stuk te slaan is toegang tot de hostie niet mogelijk.

Een oude maar perfect bewaarde hostie

De pater had het voorwerp 9 maanden eerder gekregen van gelovigen. Noch de pater noch de gelovigen wisten dat het daadwerkelijk een hostie betrof. De pater meende dat het een imitatie van een hostie was in de vorm van een wit papier.

De vorige eigenaars hebben het voorwerp 20 jaar in bezit gehad zonder dat het ook maar enige verandering had ondergaan.

Volgens de antiquair, van wie het voorwerp in oorsprong afkomstig is, dateert de monstrans van zo een 200 jaar geleden. Hij kocht het in Nijvel, van zusters uit een nonnenklooster.

Hoe dan ook de hostie zit minstens decennia in de monstrans, mogelijk zelfs een paar honderd jaar. Ze is al die tijd niet vergaan. Er zijn enkel craquelures in ontstaan.

Een bijzondere samenloop van omstandigheden

Het verschijnsel van de bloedende hostie kenmerkt zich door een bijzondere samenloop van omstandigheden.

• Het doet zich voor op een donderdagavond omstreeks 6 uur ’s avonds.
  • Het is de eerste zondag na het begin van de maand van het Heilig Bloed (gelijkenis met Witte Donderdag).
  • Het doet zich voor op de verjaardag van pater Jacqmin.
  • Het doet zich voor in aanwezigheid van getuigen die allemaal het voorwerp gekend hebben zoals het voordien was.
  • Een beeldje van Jezus vestigt tweemaal de aandacht op de monstrans, een keer vóór en een keer na het begin van het bloeden.
  • Het beeldje van Jezus is niet zomaar een beeldje maar draagt een boodschap

Ter gelegenheid van de verjaardag van pater Jacqmin waren een aantal mensen bij hem uitgenodigd voor een eucharistieviering, gevolgd door een feestje en een gezellig samenzijn. Daardoor waren een aantal getuigen aanwezig.

’s Middags na de misviering opent de jarige de geschenken en in één van de pakjes zit er een beeldje van Jezus. De pater plaatst het beeldje bij de monstrans. Dit vestigt de aandacht op de monstrans zodat iedereen kan zien dat de hostie nog helemaal wit is en geen enkele verandering heeft ondergaan.

Later op de dag kijken enkele genodigden nogmaals naar het beeldje om de tekst dat er op staat te lezen. Bij die gelegenheid wordt opgemerkt dat de hostie bloedt.

Twee keer leidt het beeldje van Jezus de aandacht naar de monstrans.

Het beeldje draagt een boek met daarop de tekst: “Wie mij liefheeft, volge mij.”

Van dit Eucharistisch wonder werden intussen folders gemaakt ter verspreiding.

Scan0006

Bron: via email

Categorieën:Mirakels

1. Zeer interessant wel niet in het nieuws geweest zelfs niet in Vlaanderen ook niet op kerknet de informatie bron bij uitstek wel een teken dat hier gegeven word ! Shalom

2. Heel erg mooi en stichtend. Toch heb ik een vraag wie is pater Jacqmin?

3. Je kunt hem gerust even googlen ‘E.H. Eric Jacqmin’, en je zult wel één en ander vinden.

4. Ik vraag me af wat de diepere betekenis hiervan is..? Alleszins een oproep en wellicht een hulp tot dieper geloof in de werkelijke tegenwoordigheid van Jezus in de H. Hostie….

5. Toen deze pater bij FSSPX Gerwen en Den Haag dd is hij bij mij thuisgeweest en heeft op zo 19 april 1998 een crucifix tot “KruiswegKruisje” gezegend. Ik denk dat hij niet meer bij FSSPX hoort.

6. Heeft de plaatselijke bisschop het ook gezien en een verklaring opgesteld ? Dit zou toch overal van de preekstoel verkondigd moeten worden…..zodat er meer Aanbidding komt in de parochies…..Veel priesters beginnen hier namelijk niet aan…..dat is heel jammer.

7. Veel mensen geloven in niets meer tot dat het er slecht gaat en zullen dan weer naar iets zoeken om hulp om geholpen te worden als zij geen andere weg meer vinden .

8. Natuurlijk geven de media hier weer een ‘wetenschappelijke’ uitleg aan…

9. Vreemde zaak. Een hostie in een monstrans (die er niet uitziet) jarenlang bij een particulier iemand in bezit. Bij een gewijde hostie is dat niet toegestaan. Jacqmin is bij meerdere personen bekend als een hooghartig iemand. En dan een cadeautje van hierboven op zijn verjaardag? Dat zal toch niet het doel zijn van een “wonder”? Voor mij geen uitgemaakte zaak; ik houd het voorlopig op een vals wonder!

10. wie zegt dat het een geconsacreerde hostie was? en verder wist niemand dat het überhaupt een echte hostie was.

11. In de geschiedenis van de RKK zijn enkel wonderen gebeurd met gewijde hosties, bijv. in een bepaald geval een priester niet geloofde in de transsubstantiatie; een hostie die werd uitgebraakt (Amsterdam) enz. Deze wonderen hadden een duidelijk doel voor ogen m.b.t. lering en openbaring.