Ontvoerde christelijke meisjes in Nigeria smeken om hulp in nieuwe Boko-Haram video

FILE - In this Monday, May 19, 2014 file photo, Martha Mark, the mother of kidnapped school girl Monica Mark cries as she displays her photo, in the family house, in Chibok, Nigeria. In a new video released late Friday night Oct. 31, 2014, the leader of Nigeria's Islamic extremist group Boko Haram, Abubakar Shekau dashed hopes for a prisoner exchange to get the girls released. "The issue of the girls is long forgotten because I have long ago married them off," he said, laughing. (AP Photo/Sunday Alamba, File)
Een treurende  moeder toont de foto van haar ontvoerde dochter. (AP Photo/Sunday Alamba, File)

Enkele van de ontvoerde christelijke ‘Chibok’ meisjes in Nigeria, verschenen in een nieuwe video die door de islamitische terreurgroep Boko Haram werd vrijgegeven, waarin te zien is dat ze hun ouders smeken om samen te werken met de overheid om hen te helpen redden.

“We leven hier niet gelukkig,” zegt één van de meisjes, Maida Yakubu genaamd. “Ik smeek onze ouders om de regering te ontmoeten om hun mensen (gevangen terroristen, nvdr) vrij te laten, zodat wij kunnen vrijgelaten worden.”

CNN vertelde dat Boko Haram de vrijlating eist van enkele van z’n strijders in ruil voor de ontvoerde meisjes.

Ruim 270 schoolmeisjes werden in april 2014 tijdens een terreuraanval meegenomen in de christelijke stad Chibok. Het veroorzaakte internationale woede en verontwaardiging, en zette druk op de Nigeriaanse regering om er alles aan te doen om hun vrijlating te verzekeren. Het ministerie van Informatie van Cultuur, zei in een verklaring dat de regering nu “in contact” is met Boko Haram, en “werkt voor de vrijlating van de meisjes.”

BBC News verklaarde dat er 50 meisjes werden getoond in de video, samen met een gewapende Boko Haram strijder, die vertelt dat enkele van de meisjes stierven tijdens luchtaanvallen tegen de militanten.

Er wordt gevreesd dat een aantal anderen werden uitgehuwelijkt aan islamitische strijders, en seksueel misbruikt worden, een lot dat honderden andere vrouwen en meisjes die door Boko Haram werden ontvoerd, moesten ondergaan, sinds de onlusten in 2009 begonnen.

Samuel Yaga, de vader van het ontvoerde meisje Serah Samuel, vertelde aan de BBC: “Het feit is dat we overwelmd worden door een gevoel van depressie. Het is zoals geslagen worden en gestopt te worden van te huilen. Je beziet hulpeloos je dochter, maar er is niets dat je kunt doen. Het doet echt hartzeer. Diegenen die nog in leven zijn – we willen ze terug. We willen ze terug, ongeacht hun toestand.”

Hij voegde er aan toe: “Als gewone mensen, is er niets dat wij op ons eigen kunnen doen. We zijn hier gewoon niet in staat om iets te doen met ons leven. Je ziet je kind, maar iemand weerhoudt je er van om ze bij je te hebben. Ze worden gedwongen uitgehuwelijkt en ze leven nu in vreselijke omstandigheden.”

Bron: Christian Post

Bring-Back-Our-Girls-590x339