christenvervolging

Nieuwe leider Boko Haram wil alle christenen vermoorden

Slachtoffers van Boko Haram na een aanslag op een Nigeriaanse school

Slachtoffers van Boko Haram na een aanslag op een Nigeriaanse school.

Abu Musab al-Barnawi, de nieuwe leider van Boko Haram, gaf afgelopen woensdag in een interview te kennen dat het doelwit van de aanslagen van de terreurbeweging niet langer moskeeën zullen zijn, maar christelijke kerken. Boko Haram zweerde vorig jaar trouw aan Islamitische Staat die het interview publiceerde in hun propagandakrant al-Nabaa.

al-Barnawi beweerd dat er een westers complot is om de regio te ‘verchristelijken’ door gebruik te maken van hulporganisaties. Hij zegt dat de hulporganisaties “de ontheemden die lijden in de oorlog uitbuiten. Ze geven hun eten, onderdak en verchristelijken vervolgens hun kinderen.” Boko Haram zal terugslaan door “boobytraps te leggen in elke kerk die bereikt kan worden en door alle burgers van het kruis te vermoorden”, aldus al-Barnawi.

Afgelopen jaren voerde Boko Haram vaak aanvallen uit op moskeeën of drukke markten, waarbij de slachtoffers meestal moslims waren. Omwille van de ‘willekeurige aanvallen op burgers’ scheidde zich vorig jaar een deel van de terreurgroep af onder de naam Ansaru. Met de benoeming van al-Barnawi lijkt deze machtsstrijd binnen Boko Haram beslecht. De nieuwe leider is tegen de aanvallen op moslims die de groep eerder uitvoerde.

Hoe Islamitische Staat en Boko Haram precies samenwerken is niet bekend, maar volgens de Amerikaanse woordvoerder van Defensie “intensiveert het contact tussen beide organisaties”.

Bron: DeMorgen

Uit Het Boek der Waarheid:

“Satan en elke demon die hij gezonden heeft om de mensheid te vernietigen, hebben veel verdeeldheid in de wereld teweeggebracht. Ze proberen om landen en gemeenschappen in conflict met elkaar te brengen. Terreuraanslagen zullen onstuitbaar worden, maar het meest zorgwekkende teken zal zich voordoen onder vorm van de vervolging van christenen. Nooit eerder zullen christenen zo vernederd geweest zijn – hun recht op godsdienstvrijheid beknot en hun recht om trouw te blijven aan het Woord geschonden – zoals nu het geval zal zijn.” – Jezus op 21 mei 2014

Categorieën:christenvervolging

1 antwoord »

1. Er staat op YouTube een fimpje waar een jihadie uit Verviers aan het zingen is dat men alle christenen en joden in Belgie moet afslachten die jongeman komt zelfs herkenbaar in beeld en wat doet de politie? ze slapen verder? Christenen worden wereldwijd meer vervolgd door haatislam! shalom