Noord-Korea verbant import van alle goederen met afbeelding van een kruis op

kimun

Noord Korea heeft niet enkel recent de VS beschuldigd van een oorlogsverklaring na de laatste ronde economische sancties tegen Kim Jong Un, maar het regime heeft nu ook alle import verbannen van goederen die een christelijk kruis voorstellen of bevatten in het design of logo.

Han Song Ryol, directeur-generaal van het departement van Amerikaanse zaken bij de Buitenlandse Zaken van het Noorden, vertelde AP donderdag dat de Amerikaanse overheid “een rode lijn heeft overschreden” door Kim rechtstreeks te sanctioneren, waarbij hij verklaarde dat door Kim op de sanctielijst te zetten, dit de voorwaarden voor oorlog heeft gecreëerd.

Radio Free Asia gaf eerder deze week aan dat Noord Koreaanse grenswachten werden verteld om alle buitenlandse import van goederen tegen te houden met afbeeldingen die het christelijk kruis voorstellen.

Een anonieme Koreaanse RFA bron vertelde dat de richtlijn voor de inbeslagname van zo’n goederen een nieuwe ontwikkeling is. “We moesten altijd kijken om zeker te zijn dat er geen Koreaanse tekens op de etiketten van producten stonden, die we van China importeerden. Nu moeten we opnieuw kijken om te zien of er niets is dat lijkt op een kruis.” De man zei dat de afbeeldingen niet altijd duidelijk zijn, en soms toevallig zouden kunnen zijn.

Bron: Christian Post