Demonische activiteit

Pastoor Penne: ‘Pokémonjagers, welkom in de kerk!’

poke3

“Pokémonjagers, wees welkom in de kerk!” Met die boodschap zet pastoor Penne de deuren in Tollembeek letterlijk open. Niet dat zijn kerk een zogeheten ‘hotspot’ is. “Maar wie goed zoekt, vindt er misschien wel Christus.”

De boodschap van Penne prijkt dezer dagen op een affiche, die hij in het kerkportaal opgehangen heeft. Hij kwam op het idee toen hij onlangs met een parochiaan stond te praten, en jongeren met hun smartphone zag langslopen tijdens hun zoektocht naar de virtuele demonen [pokémon komt van poket-démon] . “Ik heb me in de voorbije dagen laten uitleggen hoe die Pokémon Go-app nu eigenlijk werkt”, vertelt Penne. “Leuk dat die ‘diertjes’ [dat zijn geen diertjes, maar demonen] ook rond onze kerk in Tollembeek te vinden zijn. En dus heb ik ook meteen die affiche op de deur gehangen. De kerk is de hele dag open en voor heel wat mensen is de jacht op Pokémon misschien ook een mooie gelegenheid om eens naar onze mooie kerk te komen kijken. Misschien zelfs een gelegenheid om even te bidden en een kaarsje te branden.”

Pastoor Penne staat al langer bekend is als een geestelijke die graag de technologische ontwikkelingen volgt. “Ik zie de hype rond Pokémon Go dan ook zeker niet als iets negatiefs”. “Dankzij het spel kunnen jonge mensen ook mooie geloofsplaatsen in onze streek ontdekken. Misschien brengt hun zoektocht naar Pokémon hen wel op de weg van Jezus. En misschien gebruikt God dat spelletje wel om mensen bij Hem te brengen – zijn wegen zijn soms wonderbaarlijk.”

poke

Bron: HLN

Categorieën:Demonische activiteit

Getagd als:

3 antwoorden »

  1. Het lijkt me niet de bedoeling van pastoor Penne om pokemon zélf in zijn kerk toe te laten. Wel een warme oproep om het beestje te laten voor wat het is, en in plaats daarvan een kerk binnen te stappen. (Eén van de weinige kerken die overdag nog gewoon toegankelijk zijn nota bene). Ik ken pastoor Penne toch vooral als iemand die een warm hart alsmede een liefde voor de traditie mooi weet te combineren. Het feit dat hij wel eens een (overigens best mooie) blog schrijft, druist niet echt in tegen het geloof, toch? Het feit dat hij daarbovenop ook ‘digitaal’ te bereiken is, doet toch niks af aan zijn ‘goed priester zijn’? Wij zitten hier toch ook op het internet, zijn wij daardoor slechte christenen? Hij is trouwens de drijvende kracht achter een heel aantal ‘nieuwe’ mariabeeldjes die galmaarden en de verre omgeving terug opfleuren. Voor amper 15 euro kan je bij hem een weersbestendig mooi Mariabeeld bestellen, (gewijd) om je gevel of voortuin mee te sieren. Een mooi initiatief in een tijd waarin christelijke symbolen één voor één verdwijnen in ons straatbeeld. Toch maar voorzichtig zijn om op dit type priesters te gaan schieten. Moesten alle priesters van zijn slag zijn, zouden we er lang zo slecht niet voorstaan volgens mij…

    • Ja, wij weten wel dat priester Penne een over het algemeen vrij goed priester is van de meer traditionele richting, maar het verbaasde ons dat hij zich met zo’n dingen inlaat. Die hele pokémon affaire is minder onschuldig als men denkt, het werkt verslavend en is echt ongezond. En vooral, ik zou als priester dat zeker niet aanmoedigen. Eerbied in de Kerk is ook nog altijd op zijn plaats hoop ik? Dus in de Kerk komen om pokémonnetjes te vangen vinden we redelijk ongepast. God mag nog altijd de nodige eerbied betoond worden en het Huis van God is uitsluitend een plaats van gebed.

  2. Ik ga volledig akkoord met je. Alleen worden hier geen pokemonnetjes gevangen IN de kerk, hij zegt hier gewoon dat iedereen welkom is in zijn kerk. In plaats van op zoek te gaan naar een viruteel beest, ga eens ‘op zoek’ naar Christus. De kerk zelf is dus géén hotspot, Ik denk dat deze uitnodiging vandaag de dag meer dan ooit nodig is voor iedereen. Ga op zoek naar Christus en het ware geloof. Ik heb ook ooit in zware zonde geleefd, en net op het moment dat mijn ziel niet veel zwarter kon worden, kwam het geloof onverwacht terug op m’n pad. Soms zijn het kleine dingen, die gebeuren op het juiste moment, die je wakker schudden uit je zondig leven, die een mens terug tot bekering kunnen leiden. Wie weet leidt deze uitnodiging van pastoor Penne ook tot een ‘ontwaken’ van iemand. Laat ons hopen en bidden…