Pastoor Penne: ‘Pokémonjagers, welkom in de kerk!’

poke3

“Pokémonjagers, wees welkom in de kerk!” Met die boodschap zet pastoor Penne de deuren in Tollembeek letterlijk open. Niet dat zijn kerk een zogeheten ‘hotspot’ is. “Maar wie goed zoekt, vindt er misschien wel Christus.”

De boodschap van Penne prijkt dezer dagen op een affiche, die hij in het kerkportaal opgehangen heeft. Hij kwam op het idee toen hij onlangs met een parochiaan stond te praten, en jongeren met hun smartphone zag langslopen tijdens hun zoektocht naar de virtuele demonen [pokémon komt van poket-démon] . “Ik heb me in de voorbije dagen laten uitleggen hoe die Pokémon Go-app nu eigenlijk werkt”, vertelt Penne. “Leuk dat die ‘diertjes’ [dat zijn geen diertjes, maar demonen] ook rond onze kerk in Tollembeek te vinden zijn. En dus heb ik ook meteen die affiche op de deur gehangen. De kerk is de hele dag open en voor heel wat mensen is de jacht op Pokémon misschien ook een mooie gelegenheid om eens naar onze mooie kerk te komen kijken. Misschien zelfs een gelegenheid om even te bidden en een kaarsje te branden.”

Pastoor Penne staat al langer bekend is als een geestelijke die graag de technologische ontwikkelingen volgt. “Ik zie de hype rond Pokémon Go dan ook zeker niet als iets negatiefs”. “Dankzij het spel kunnen jonge mensen ook mooie geloofsplaatsen in onze streek ontdekken. Misschien brengt hun zoektocht naar Pokémon hen wel op de weg van Jezus. En misschien gebruikt God dat spelletje wel om mensen bij Hem te brengen – zijn wegen zijn soms wonderbaarlijk.”

poke

Bron: HLN