Epidemie van ontvoeringen van christelijke vrouwen en meisjes in Egypte

girl weeping

Een golf van ontvoeringen en verkrachtingen van christelijke vrouwen en meisjes door moslim mannen teistert het noorden van Egypte, zo verklaarde International Christian Concern (ICC) in een rapport afgelopen donderdag. De meeste meisjes die worden ontvoerd, worden nooit meer teruggezien.

Het ICC heeft het geval gedocumenteerd van Sandy Shehata, een 16-jarig meisje, die één van de weinigen is die erin slaagde om van bij haar ontvoerders te ontsnappen en terug te keren naar haar familie. De organisatie gaf de details vrij van hoe ze was ontvoerd nadat ze haar huis verliet op 18 april, om kleren te kopen voor Pasen.

“Terwijl ik onderweg was… sloeg een bebaarde man me op het hoofd, en dan verloor ik het bewustzijn”, zei ze. Later vond ze zichzelf terug omgeven door oudere moslimmannen in een afgelegen locatie in de bergen.

“Ze kleedden me in een zwarte mantel en probeerden me vele malen tot de Islam te bekeren, maar ik weigerde om dat te doen. Ze vielen me aan, martelden en sloegen me.”

Shehata werd herhaaldelijk geslagen en verkracht gedurende twee weken, vooraleer ze uit een wagen werd gegooid langs de kant van de weg, ergens in niemandsland. Een man die voorbijreed zag haar, en telefoneerde naar haar familie. “Toen ik Sandy’s stem hoorde, stroomden de tranen vanuit mijn ogen,” zei haar moeder. “Ik bedankte God om onze gebeden te verhoren.”

In februari protesteerden een 150-tal Koptische christenen in Minya om de aandacht te vestigen op het gebrek aan actie van de politie om christelijke meisjes te beschermen die in het publiek worden ontvoerd.

Fides News Agency vertelde dat de ontvoeringen van christenen een gesel blijft voor de Koptische gemeenschap in vele delen van Egypte. Er zijn reeds vele oproepen gelanceerd door christelijke organisaties aan de Egyptische autoriteiten, inclusief de president, zodat adequate maatregelen worden genomen om deze misdrijven te bestrijden.

Bron: Christian Post