Homohuwelijk

Dissidente ‘katholieken’ verwelkomen uitspraken Bergoglio over homoseksuelen

lgbtcatholics rainbow

Media van over heel de wereld geven verslag over Bergoglio’s oproep voor christenen om zich te verontschuldigen en vergiffenis te vragen tegenover homoseksuelen. Zijn uitspraken kwamen net op de eerste verjaardag van de legalisatie van het homohuwelijk in de VS.

Bergoglio citeerde selectief de Catechismus, waarbij hij gelijk welde vermelding van problemen met seksuele daden van homoseksuelen achterwege liet. Hij herhaalde ook de nu beroemde uitspraak ‘Wie ben ik om te oordelen’, die geresulteerd heeft in massale verwarring de afgelopen drie jaar. Deze keer zei hij: “Het probleem is een persoon die in een omstandigheid leeft, die de goede wil heeft en die God zoekt, wie zijn wij dan om te oordelen?”

Bergoglio nam ook even het woord ‘veroordelen’ in de mond, maar dan weer op een sluwe manier: “Iemand kan veroordelen, maar niet voor theologische redenen, maar voor redenen van politieke aard… Sommige manifestaties zijn een beetje te aanstootgevend voor anderen, nietwaar?“, waarbij hij duidelijk verwees naar de ‘gay pride parades’.

Lof van dissidente katholieken

Francis DeBernard, uitvoerend directeur van New Ways Ministry, een dissidente groep, die vroeger door het Vaticaan werd veroordeeld, verheugde zich over Bergoglio’s uitspraken, en noemde ze een “immense zegen van genezing”. Hij zei dat hij uitkijkt naar een “serieuze herevaluatie van de kerkelijke afkeuring van toegewijde seksuele relaties van lesbische, biseksuele en homoseksuele koppels.”

“Geen paus heeft meer verwelkomende woorden gesproken tot LHBT (Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender) -mensen gesproken, dan toen paus Franciscus zijn aanbeveling meegaf dat de Kerk – inderdaad, alle christenen – zich zouden moeten verontschuldigen voor de schade die religieuze tradities veroorzaakt hebben tegenover LHBT-mensen,” zo zei DeBernardo. “De verklaring van de paus was eenvoudig, maar krachtig, en het kwam zo gemakkelijk van zijn lippen.”

Een andere dissidente groep, DignityUSA, prees de opmerkingen van Bergoglio als een “zeer belangrijke stap in het genezen van de relatie tussen de Katholieke Kerk en LHBT-mensen.” Uitvoerend directeur van DignityUSA, Marianne Duddy-Burke, zei dat haar groep nu veranderingen eist aan de Catechismus. “De stellige erkenning door de paus dat de Kerkelijke Leer en praktijk enorme schade hebben toegebracht aan LHBT-mensen door de eeuwen heen – dat leidde tot vormen van kwaad zoals geweld, verdrukking, zelfhaat, de scheuring van families, jeugddakloosheid en zelfmoord – is essentieel.”

Michael Sean Winters van ‘National Catholic Reporter‘, loofde de opmerkingen van Bergoglio en maakte van de gelegenheid gebruik om de getrouwe bisschoppen te beledigen. “Ik vrees dat gelijk welke angst en haat sommige kerkleiders voelen tegenover de homogemeenschap, zoals de moordenaar in Orlando, het versterkt wordt door een stuk zelfhaat… misschien is het een toeval dat de luidste stemmen die de homogemeenschap tegenwerken, komen van die prelaten die het meest vast hangen aan het zich kleden in kant en verwaterde zijde, zoals diegenen die de traditionele Latijnse Mis aanhangen.”

Call to Action noemde de woorden van Bergoglio “wijs” en ziet ze als “een verwelkomend en bemoedigend teken.” Ryan Hoffmann, co-uitvoerend directeur, riep de kerk op om te handelen en “leer en praktijk te hervormen.”

Bron: LifeSiteNews

marraige

Uit het Boek der Waarheid:

De Heer op 10 augustus 2013:

In de naam van sociale rechtvaardigheid en sociaal medeleven, zal de Valse Profeet zich inzetten voor de evangelisatie en de creatie van een moderne kerk. Althans, dat zal er toch zo op lijken voor de buitenwereld. Deze kerk zal toenadering zoeken tot alle zondaars en ze zal de zondaars omarmen die in Mijn Ogen onaanvaardbare zonden begaan.

25 februari 2013:

Gezeten op de Stoel van Petrus zal deze bedrieger [de Valse Profeet] luid roepen en trots zijn oplossing, om alle Kerken te verenigen, verkondigen. Geprezen als een moderne vernieuwer, zal hij door de seculiere wereld toegejuicht worden omdat hij de zonde zal vergoelijken. Hij zal nieuwe wetten invoeren die niet enkel in tegenspraak zullen zijn met de Leer van de Katholieke Kerk, maar die ook zullen ingaan tegen alle christelijke wetten.

Categorieën:Homohuwelijk

1. Al dat soort groepen krijgen media aandacht, maar groepen die ertegen zijn worden genegeerd. Zo wordt de publieke opinie gemanipuleerd. Niet alleen hier, maar ook in het groot. De democratie is daarom in veel gevallen een wassen neus.

2. De Kerk wordt in stilte gekruisigd. Alles wat we nog kunnen doen is bidden, bidden en bidden en hopen op bekering en mirakels.
    De zaden van de gruwel zijn gezaaid, wat nu zal volgen is totale wanorde.

De Waarschuwing zal veel van het leed afwenden. Verstokte atheïsten zullen zich bekeren. Laat ons uitkijken naar de Glorie van God.