Ruim 200.000 Tibetanen, inclusief 62 boeddhistische monniken, bekeren zich

Exile Tibetans light candles during a solidarity gathering for the victims of the Nepal earthquake, in McLeod Ganj, India, on 26 April 2015.
Foto: Tibetsun.com

Duizenden Tibetaanse monniken bekeren zich tot het Christendom, sinds vorig jaar de regio door een aardbeving werd dooreengeschud. De reden daarvoor is al even wonderbaarlijk als ontroerend.

“Vorig jaar omarmde een Tibetaanse boeddhist Jezus Christus, en werd christen, nadat een groep van christelijke werkers in het gebied had geholpen toen een grote aardbeving had toegeslagen”, zegt Joe Handley, voorzitter van Asian Acces, een christelijke organisatie die in Zuid-Azië Gods woord verspreidt. Nu ontspruit het zaad van de christelijke liefde. Handley zegt in een update dat 62 andere boeddhistische monniken hebben besloten om in het voetspoor van de voormalige boeddhistische monnik te treden, en nu ook Christus volgen. En dat is niet alles. Handley zegt dat kerkleiders schatten dat dit jaar alleen al meer dan 200.000 mensen Christus hebben omarmd, als resultaat van het werk van de christelijke gemeenschap daar.

Handley zegt dat dit alles te danken is aan de christelijke werkers die de Tibetanen hoop hebben gegeven, en ze hebben genezen na de aardbeving vorig jaar. “Ze hebben geen boeddhisten, hindoes, of andere religieuzen gezien tussen het puin. Wel waren het week na week volgelingen van Jezus die zich hebben ingezet, die hun eigen levens hebben opgeofferd al dienend. Zij zijn de handen en voeten van Jezus geweest.”

Asian Acces heeft het voorrecht om samen te werken met pastoors zoals diegenen die het leven van deze Tibetaanse priester hebben beïnvloed. “We investeren in hun capaciteiten, zodat ze hun gemeenschappen kunnen bereiken. God doet ongelooflijke dingen als je in mensen investeert en ze dieper in Hem ziet groeien. Ze worden sterker als leiders en leren hoe ze andere leiders kunnen voortbrengen, en zo gaat het via kerkelijke initiatieven voort, op manieren die echt bijzonder zijn.”

Bron:  Christian Today