Moslims beroven en steken 80 christelijke huizen in brand in Egypte

egyptburn2

Een grote menigte moslims beroofde en stak de huizen van 80 christelijke families in brand, in Al-Beida, in Egypte. Ze wilden hen straffen omdat ze één van de gebouwen in het dorp wilden omdopen tot een kerk zodat ze zouden kunnen bijeenkomen om God te aanbidden.

International Christian Concern, die verslag geeft over de vervolging van de christenen over heel de wereld, zei dat het geweld afgelopen vrijdag plaatsvond. Een getuige, Mousa Zarif, zelf ook een christen, vertelt over de gebeurtenissen: “Op vrijdagnamiddag, na het vrijdaggebed, verzamelde zich een grote massa fanatieke moslims voor het nieuwe huis van mijn neef, Naim Aziz, dat nog in constructie is, want een gerucht verspreidde zich in het dorp dat dit gebouw in een kerk zou worden veranderd.” Zarif voegde eraan toe: “Ze riepen slogans tegen ons, waaronder: “Er zal hier kost wat kost géén kerk komen.”

ICC merkte op dat christenen in het dorp een minderheid zijn van de populatie, zoals elders in Egypte, en dat ze geen kerken in de buurt hebben. Ze moeten minstens 6 kilometer reizen om een gebedsplaats te vinden.

De menigte moslims vernietigde, nadat ze de plannen ontdekten om het huis, dat eigendom is van een christen, tot een kerk om te bouwen, alle constructiemateriaal, en ze verwondden Aziz en zijn neef Mousa. Vervolgens beroofden ze en staken ze alle christelijke huizen en eigendommen in brand in het omgevend gebied, waardoor christenen moesten vluchten.

Bron: Christian Post