Professor King geeft toe: ‘Papyrus waarop staat dat Jezus getrouwd was, is vals’

papyrs2

Een professor van Harvard die een jaar geleden wereldnieuws werd omdat ze een stuk papyrus ontdekte waarin zou staan dat Jezus een vrouw zou hebben gehad, zegt nu dat het stuk papyrus niet deugt. Dat zegt ze in het gezaghebbende tijdschrift The Atlantic.

Professor King had de stukken papyrus gekregen van een man. De verzamelaar heeft zo’n schimmig verleden en zijn verhaal bevat zo veel fouten dat het wat King betreft wel erg lastig is om hem te geloven. Het betreft een ex-pornobaas die ooit egyptologie studeerde. Toen er onderzoek werd gedaan naar de herkomst leek het zo te zijn dat de mannen de stukken papyrus zelf hadden gefabriceerd.

Nadat King met de stukken papyrus naar buiten trad vorig jaar was ze wereldwijd – en wekenlang – overal in het nieuws. Toch heeft ze er geen spijt van, omdat ze naar eigen zeggen altijd zorgvuldig is geweest en eerlijk. Ze stond ook altijd open voor nieuw bewijs over het stuk papyrus. Ook wanneer dat zou betekenen dat, zoals nu blijkt, het stuk minder spectaculair zou zijn dan gedacht.

Bron: CIP.nl