Bergoglio ontkent dat er een genocide aan de gang is in het Midden-Oosten

genocide3

Zaterdagnamiddag, 18 juni, bezocht Bergoglio Villa Nazareth in de Pineta Sacchetti wijk van Rome. Villa Nazareth werd in 1946 gesticht voor weeskinderen en arme kinderen, om de benadeelden te voorzien van educatie. Vandaag helpt het jonge mensen die het financieel moeilijk hebben, maar die groot intellectueel potentieel tonen. Bergoglio sprak daar o.a. over de christenvervolging in het Midden-Oosten, waarbij hij het minimaliseerde en benadrukte dat het geen genocide is.

Bergoglio schuwt het woord “genocide”, om de situatie te omschrijven waarmee Christenen in het Midden-Oosten worden geconfronteerd. “Ik hou er niet van, en ik wil dit heel duidelijk maken, wanneer sommigen verwijzen naar wat gebeurt met de Christenen in het Midden-Oosten als genocide. Dit is reductionisme. Laat ons een mysterie van het geloof, een vorm van martelaarschap, niet veranderen in sociologisch reductionisme” [echter, het ontkennen dat het een genocide is; IS NET reductionisme!]. “Die Koptische Christenen wiens kelen werden overgesneden op de Libische kust, ieder van het stierf al zeggende: ‘Jezus, help mij.’ Ik ben er zeker van dat de meerderheid van hen niet eens kon lezen, maar ze waren ‘dokters’ van Christelijke samenhang, ze waren getuigen van het geloof, en het geloof leidt ons tot het aanschouwen van zoveel moeilijke dingen het leven.”

Bergoglio besloot: “We moeten onszelf geen blaasjes wijsmaken, het wrede martelaarschap is niet de enige manier om getuigenis te geven van het Christelijk geloof. Er zijn veel meer martelaars vandaag dan in de voorbije eeuwen, vandaag is er elke dag martelaarschap: het martelaarschap van geduld, kinderen onderwijzen, en getrouwheid in de liefde.”

Volgens Bergoglio is dit GEEN genocide:

genocide2

genocide

genocide

genocide5

genocide6

Al-Nusra terrorists execute several civilians in Syria

genocide9

Bron: Rorate Caeli