IS viseert opnieuw Rome en het Vaticaan: ‘We zullen jullie straten vullen met bloed!’

terror

Islamitische Staat heeft opnieuw een document gepubliceerd waarin ze de verovering van Rome en het Vaticaan in verkondigen. Het is de tweede uitgave in 4 dagen tijd.

Op de voorpagina staat een foto van het Colosseum met de tekst: “Zij willen ar-Raqqa, en wij willen naar Rome.” De bedreiging lijkt direct gerelateerd aan de dubbele aanval tegen de IS-hoofdstad ar-Raqqua in Syrië.

Het document zegt: “Zij willen ar-Raqqa omdat het bestuurd wordt door de wet van Allah, en wij willen naar Rome, zodat het bestuurd wordt door de wet van Allah.”

Ze omschrijven het Vaticaan als een “hol”, een “dievennest”. “Het is Rome dat we willen, het hol van het Vaticaan, de hoofdstad van de Nazarenen, vanwaar een onzuivere man, gekend als ‘paus’, een onzuivere man zendt die altijd strijdt tegen de Moslims.”

Afgelopen zaterdag nog gaven de jihadisten een video vrij dat aankondigde dat de straten van Rome “in jullie bloed gedrenkt zijn.”

Het andere document dat gisteren werd gepubliceerd werd via de Twitter account van de Al-Wafa Stichting van IS verspreidt. In deze tekst staat o.a. : “We zullen de ongelovigen van Rome vernederen, we zullen hun vrouwen verkrachten… Enkel dezen zullen zich redden, die Islam omarmen of die zich eraan onderwerpen. Er is geen ander geloof dan Islam. Ze zullen dit zich spoedig realiseren.”

De tekst eindigt met de verklaring dat er “op de aarde van onze heer Allah enkel Moslims kunnen zijn, en diegenen die er zich aan hebben onderworpen.” 

Bron: The Eponymous Flower