Protesten laten Mexicaanse politiekers steun homohuwelijk intrekken

Matthew Cullinan Hoffman

Partijleden van de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto beginnen zichzelf te distantiëren van het recente besluit van de president om initiatief te nemen om de grondwet aan te passen zodat homoseksuelen kunnen huwen. Dit is het gevolg van massale protesten door Pro-Familie groepen nationaal en internationaal.

Duizenden Mexicanen van over 26 staten, de Verenigde Staten, Italië, Spanje en zelfs Rusland protesteerden tegen Peña Nieto’s pro-homoseksualiteit propaganda dat bestaat uit campagnes, educatie omtrent homoseksualiteit in scholen en de agenda om het homohuwelijk toe te laten.

Alejandro Armenta Mier, een partijlid van de president die zetelt in de kamer van vertegenwoordigers, vertelde de demonstranten dat hij de gevolgen zal accepteren van tegen het voorstel van de president in te gaan. “Ik zal niet voor het door de president gepresenteerde initiatief stemmen. Ik heb de president in al zijn initiatieven gesteund, maar ik heb gezworen aan mijn familie dat ik niet voor dit initiatief zal stemmen. Ik zal mijn stem niet onthouden, maar tegen het initiatief stemmen.”

Ook partijsenator Lilia Merodia Reza liet weten dan zij en verschillende andere partijsenatoren de maatregel niet zouden steunen. De partijleden die het initiatief tegenwerken zouden zich weinig zorgen hoeven te maken, aangezien op de avond van de protesten de partijvoorzitter Manlio Fabio Beltrones reeds aankondigde dat de partij “de vrijheid van de federale en de lokale vertegenwoordigers en senatoren om zichzelf uit te drukken omtrent de kwestie zal respecteren.”

Er werd ook een akkoord bereikt om een overleg te plegen tussen de nationale pro-familie organisaties en de wetgevende macht van het land.

Bron: http://www.lifesitenews.com